Hirdetés

Hírek
Két távolsági busz “versenyzett” egymással, az egyik sofőr a mobiljával vette a száguldozást
Két távolsági busz “versenyzett” egymással, az egyik sofőr a mobiljával vette a száguldozást
Hirdetés

Két helyközi járatos autóbusz mérte össze az erejét a 83-as főúton, Tét felé, a sávok között lavírozva versenyeztek egymással, úgy, hogy az egyik sofőr – az utas által készített videón hallottak szerint 80 km/h sebesség mellett – csak félkézzel vezetett, mert a hajszát a mobiljával rögzítette.

A hátul haladó jármű vezetője próbálkozott, de nem sikerült előznie, vagy azért, mert az autósok szembe jöttek a szomszédos sávban, vagy azért nem, mert az első a busz középre húzódott.

A manővert telefonjával a hátsó busz vezetője és az egyik utasa is rögzítette, kommentárokkal megfűszerezve. A telefonos felvétel önmagában is veszélyes, a sofőr a verseny hevében vélhetően nem gondolt a kilenc áldozatot követelő ceglédbérceli tragédiára.

Az alig több mint másfél percben többek között:

0:11-nél egy jobbra ívelő kanyarban az első busz az úttest közepére húzódik, az őt követő busz viszont gyakorlatilag a szembe jövő forgalom sávjában halad, mégpedig úgy, hogy az első busztól be sem látja a jobbkanyart. Vagyis ha szemből érkezett volna valaki, nagy eséllyel frontális ütközés lett volna az életveszélyes mutatvány vége.

0:20-nál a hátsó busz 2 másodperccel azelőtt tér vissza a saját sávjába, hogy odaérne a szemből jövő teherautó

0:37-nél ugyanezt eljátssza.

0:49-nél és 0:56-nál is látszódik, mennyire kidől a kocsiszekrény, az autóbusz biztos, hogy többel ment, mint 50 km/h-val.

1:24-nél rendre int a sofőr: „80-al megyek, ne előzgess!”

A felvétel végén látszik, hallatszik, ahogyan az első (pontosabban később kiderül, a középső) busz sofőrje nem találta annyira viccesnek a próbálkozásokat.

„Most már a rendőrségre megy, ez nem játék, gyerekek!” – kiabálták a másik buszból.

 

Forrás: https://zoom.hu/hir/2018/06/21/ket-tavolsagi-busz-versenyzett-egymassal-az-egyik-sofor-a-mobiljaval-vette-a-szaguldozast/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x