Hírek
Két személygépkocsiban három halottja és tizenkét sérültje lett a horvátországi A1 autópályán történt balesetnek
Két személygépkocsiban három halottja és tizenkét sérültje lett a horvátországi A1 autópályán történt balesetnek
Hirdetés

Két személygépkocsiban három halott, tizenkét sérült – ez a tragikus mérlege a hajnali órákban a horvátországi A1 autópályán történt balesetnek.

Mint kiderült, a szerencsétlenséget okozó, magyar rendszámú terepjárót nagy valószínűséggel egy embercsempész vezette, az autóban bevándorlók ültek.

– közölte az Index.

A Zágráb irányába tartó, magyar rendszámú terepjáró átszakította a szalagkorlátot, és frontálisan ütközött a Rijeka felé közlekedő személygépkocsival. „A füst ellenére láttam, hogy az Alfa Romeo utasai, egy férfi és egy nő a helyszínen szörnyethaltak”nyilatkozta a tragédia egyik szemtanúja, aki közvetlenül a terepjáró mögött haladt.

Az Alfa hátsó ülésén egy 16 éves fiú aludt, a hétüléses Mitsubishiben azonban a szemtanú szerint összesen tizenketten voltak.

– mondta el a férfi, és hozzátette, hogy ők mindannyian kizuhantak a terepjáróból. Egyikük azonban talpra állt, és elmenekült. „Talán meg sem sérült, így az is elképzelhető, hogy összesen tizenhárman voltak a Mitsubishiben” – idézte fel a történteket még mindig a sokk hatása alatt a szemtanú.

Hirdetés

A hatóságok egyelőre nem szolgáltak hivatalos magyarázattal arról, hogy hányan ültek a terepjáróban,

A balesetet okozó terepjáró vezetője is a helyszínen életét vesztette. Személyazonosságát eddig nem sikerült kideríteni.

Az ütközés erejére utal, hogy a terepjáró motorja kiszakadt a karosszériából.

A hajnali 1:40-kor bekövetkezett tragédia körülményeit a nyomozás addigi eredményei alapján az államügyész foglalta össze, aki megerősítette, hogy a magyar rendszámú, ismeretlen személyazonosságú sofőr okozta a balesetet az A1 autópálya 48. kilométerénél.

A balesetben életét vesztette a horvát rendszámú autó 48 éves vezetője és a mellette ülő 47 éves nő, illetve a szerencsétlenséget okozó, magyar rendszámú autó vezetője – közölte Vera Magdic-Bizanovic, aki tizenkét sérültről számolt be. A sérültek fele gyermek, akiket Rijekában, Ogulinban, Karlovacon és Zágrábban ápolnakjelentette a KAportal.

Nagyon nehéz bármit is mondani a súlyos sérült kilátásairólnyilatkozta Tomislav Cuti, az egyik zágrábi kórház traumatológiájának vezetője azok után, hogy megműtötte a terepjáró egyik gerincsérült, 15 éves utasát, akiről kiderült, hogy egyiptomi származású. A tizenéves most stabil állapotban van.

Hirdetés

Nem sokkal a szörnyű szerencsétlenség után egy videót is megosztottak a baleset helyszínéről.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés