Hirdetés

Gondolkodtató
Két óra alatt háromszor mérték be az X5-ös BMW-t
Két óra alatt háromszor mérték be az X5-ös BMW-t
Hirdetés

Zala vármegyében folyamatosak a sebesség-ellenőrzések a balesetek megelőzése érdekében.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén folyamatosak a sebesség-ellenőrzések, mivel a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka.

A sebességtúllépés sajnos nem egyedi eset, az azonban már inkább, hogy ugyanazt a személyautót két órán belül háromszor kapják gyorshajtáson. Ez egy kiemelkedő eset volt az elmúlt időszakban.

Hirdetés

2023. április 17-én is sebességmérést végeztek a rendőrök a 74-es számú főút 58-as kilométerszelvényében, amikor egy autós a megengedett 90 km/h helyett 159 km/h sebességgel száguldott az útszakaszon. A sofőrt néhány perccel később a 36-os kilométerszelvényben is lefotózták, akkor 130 km/h-val hajtott. Friss híreink itt.

Ezt követően Bocskán, az Ady Endre utcában is lencsevégre kapták, ekkor a megengedett 60 km/h helyett ”csak” 73 km/h-át jelzett a műszer. Az üzembentartóval szemben két esetben közigazgatási, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki, és emellett nyolc közúti közlekedési előéleti pontot is bezsebelt.

Police.hu

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. Az ellenőrzések célja éppen ezért elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése.

Hirdetés

Police.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés