Hirdetés

Hírek
Két motorossal is ütközött… egyikük nem élte túl
Két motorossal is ütközött… egyikük nem élte túl
Hirdetés

A Debreceni Járási ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a püspökladányi férfi ellen, aki a 4-es számú főúton haladva áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és személygépkocsijával két motorkerékpárossal ütközött -áll a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a püspökladányi férfi 2022. június 28-án dél körül úgy közlekedett gépkocsival a 4-es számú főúton Debrecen felől Karcag irányába, hogy őt a bíróság korábban eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A férfi haladása során nagyfokú figyelmetlensége miatt áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, és frontálisan nekiütközött a vele szemben szabályosan haladó motorkerékpáros sértettnek. Az ütközés után a vádlott járműve továbbsodródott, és eközben elgázolta a másodikként a sávban haladó motorkerékpáros sértettet is.

A vádlott autója megpördült és a bal oldali útpadka mellett állt meg, míg a két sértett a motorkerékpárokkal az ellenkező forgalmi sáv melletti árokba borult.

Hirdetés

A vádlott miután kiszállt az autóból azonnal elfutott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a sérülteknek.

A vádlott többszörös KRESZ szabályszegő magatartásának eredményeként bekövetkező balesetben az elsőként érkező sértett test szerte 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett, míg a másik sértettnek olyan súlyos, életveszélyes sérülései keletkeztek, hogy a helyszínen életét vesztette.

A jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon.

A járási ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, emellett hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől és mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától is.

A nyomozó hatóság által a szemle során készített fotón a vádlott összetört gépkocsija látható. Friss híreink itt.

Borítókép: ugyeszseg.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés