Hírek
Két kamionnal és több személyautóval ütközött egy kavicsot szállító teherautó
Két kamionnal és több személyautóval ütközött egy kavicsot szállító teherautó
Hirdetés

A Baon.hu beszámolója szerint súlyos tömeges baleset történt csütörtök reggel nyolc óra tájban az 52-es főúton Izsák térségében.

Egy kavicsot szállító teherautó két kamionnal és több személyautóval ütközött és felborult egy furgon is. Három mentőhelikopter és több mentőautó is érkezett a helyszínre, a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak a balesethez. 

A portál helyszíni információi szerint a kavicsot szállító teherautó előbb egy szemből érkező kamion visszapillantó tükrét sodorta le, majd a mögötte érkező vegyi anyagokat szállító kamionnal ütközött oldalról.

Hirdetés

A kamion után érkező személyautó még időben megállt, de a mögötte érkező autót már elsodorta a teherjármű, úgy tudjuk, hogy ebben az autóban utazott a szolnoki család, a járművük az árokba csapódott és felborult. A teherautó is az árokba sodródva állt meg.

A személyautót vezető fiatal édesapa a helyszínen életét vesztette, a sérült családtagokat kórházba szállították. Úgy tudjuk, hogy súlyosan sérült a sódert szállító teherautó vezetője is, valamint a felborult furgonban sérültek meg a legtöbben. Az eddigi információk szerint összesen 11 sérültet szállítottak mentőhelikopterrel és mentőautóval kórházba, többen nem az ütközés során sérültek meg, hanem mérgezés gyanújával kerültek kórházba azok közül, akik a baleset sérültjeinek a segítségére siettek és a szivárgó vegyi anyagoktól lettek rosszul.

Akkumulátorsavat, kénsavat és hipót szállított a kamion, a rendőrség teljes szélességében lezárta a baleset helyszínét, a katasztrófavédelem védőzónát jelölt ki a szivárgó mérgező anyagok miatt. A helyszínre hosszú órákon át még a baleseti helyszínelőket sem engedték be, a tűzoltók speciális egysége is csak védőruhában közelítette meg a roncsokat, a vegyi anyagokat szállító kamion körül terjengő erős szúrós szag miatt.

A vegyi mentesítés délután öt órára jutott olyan szintre, hogy a rendőrség helyszínelői elkezdhették a nyomok rögzítését, a katasztrófavédelem szakemberei azonban ekkor is folyamatosan mérték a helyszínen a levegő minőségét. – tette hozzá a portál.

Hirdetés

Borítókép: Baon.hu

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés