Hirdetés
Gondolkodtató
Két hét és indul a közlekedési alapvizsga Magyarországon
Két hét és indul a közlekedési alapvizsga Magyarországon
Hirdetés

Alig két hét van hátra a közlekedési alapvizsga megnyitásáig, amelynek célja, hogy a gyermekek tudatosabban és biztonságosabban mozogjanak a hétköznapi forgalmi szituációkban.

A vizsga a 4-7. korosztályos tanulók számára lesz elérhető, de a gyakorló kérdéssort már most bárki kitöltheti online.

A vizsga tudásbázisa a közlekedő kisokos oktatófüzeten alapulamelynek legfontosabb célja, hogy akár az iskolákban tanórákon, akár otthon a gyerekek minél több ismeretet kapjanak a közlekedési szabályokról a biztonságosabb önálló közlekedés érdekében.

Hirdetés


KAPCSOLÓDÓ: 

Forgalmi vizsga 20 ÉVES JOGSIVAL, 500e balesetmentes km-rel a hátam mögött. Neked sikerült volna?


A munkafüzet nyomtatott verziója eddig majdnem 380 ezer általános iskolás tanulóhoz jutott el, digitális változata pedig 2019 őszén készült el, melynek köszönhetően az oktatási anyagot ma már sokan tudják használni akár okostáblákon is a KRÉTA-rendszeren keresztül.

A 4-5. évfolyamon a közlekedési alapvizsga letétele elvárt, a 6-7. évfolyamon pedig ajánlott. A diákok a közlekedési tudáspróbának március 1-12. Között hetente egyszer futhatnak neki, és a sikeresen teljesítő, legalább 80 százalékos eredményt elérő tanulók névre szóló tanúsítványt kapnak.

Ha valakinek nem sikerül teljesíteni a tudáspróbát március elején, akkor a tavaszi szünet után, április 19-30. között újrapróbálkozhat. – írja az Origo.

Oldalunk nagyon fontos lépésnek tartja ezt, mert az alapvető közlekedési szabályokat és a felelősségteljes közlekedést már gyermekkorban fontos tudatosítani.

Borítókép: Illusztráció


MEGOSZTOM:

Megjelenési lehetőség YouTube videókban

Minket követhetsz 😉

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája