Hirdetés
Hírek
Készülhetnek az új DeLorean DMC-12-esek
Készülhetnek az új DeLorean DMC-12-esek
Hirdetés

Vissza a jövőbe-rajongók figyelem: már nem üresben vesztegel a film ikonikus időgépének kerekeket adó autó, a Delorian DMC-12-es  – írja az index.hu a Cnet alapján.

A márka évtizedek óta parkolópályán pihent, azonban egy 2015-ös törvénymódosítás a remény fényszóróját vetette a DeLoreanre: az USA egy törvényben enyhített a korlátozásokon, és megengedte autógyártóknak, hogy évente gyárthassanak 325 darab olyan autót, ami nem felel meg a modern előírásoknak.

Hirdetés

Ez jó hír volt a DeLoreannek, hiszen az már a maga idejében se nagyon felelt meg az akkori előírásoknak (pl. több utas is beszorult, mert nem volt jó az elektronika). Az amerikai útbiztonságért felelős ügynökség (NHTSA) azonban nem fektette le a törvény betartatásának kereteit, így elhúzódott a Brown doki időgépének főnixi szárnyalása.

Egészen mostanáig, hiszen az NHTSA meghúzta a rajtvonalat, és kiadták a minimális követelményeket, amiknek az öreg autóknak meg kell felelniük. Ehhez mindössze az kellett, hogy egy kvázi autós céh, a SEMA beperelje a szövetségi hivatalt.

Egyelőre még csak egyesbe váltottak, így nem indulhat padlógázzal a gyártás. a módosításnak még több szerven is át kell mennie, így hónapok telhetnek még el, mire egy új régi DeLorean DMC-12-es legurulna a gyártósorról. A gyártó új motort és kényelmi felszerelést igényel de a külsőt mindenképp eredeti formájában hagynák.

Forrás:  index.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája