Hirdetés

Gondolkodtató
Késsel elvágta a tűzoltó tömlőt, miután eloltották pincéjében a tüzet. Részeg volt
Késsel elvágta a tűzoltó tömlőt, miután eloltották pincéjében a tüzet. Részeg volt
Hirdetés

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 21 éves patvarci férfival szemben, aki a portáján kigyulladt tűz oltása után a tűzoltók tömlőjét egy késsel átvágta.
A vádirat szerint 2022 júliusának egyik éjszakáján a vádlott házának udvarán, egy domboldalba vájt pincében tűz ütött ki.

A tüzet a Szécsényi Katasztrófavédelmi Őrs helyszínre érkező tűzoltói igyekeztek megfékezni, eközben az ittas házigazda folyamatosan távozásra szólította fel őket − közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Miután a tűzoltók a tüzet eloltották, a tűzoltószerek néhány percig felügyelet nélkül maradtak a sötétben, a vádlott ekkor a magasnyomású tűzoltó tömlőt egy késsel megvágta.

Hirdetés

A tűzoltók a tömlőt minden használat után áttörlik, így még a helyszínen észrevették a rongálást, ami miatt a magasnyomású tömlő használhatatlanná vált, ezzel a katasztrófavédelem 300 ezer forint kárt szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a büntetett előéletű férfival szemben, melyben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a férfi a 300 ezer forint kárt polgári jogi igény keretében térítse meg, és fizesse meg a közel 30 ezer forint bűnügyi költséget is.

Borítóképünk illusztráció
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés