Gondolkodtató
Kerékpáros kontra kamionos: ki hibázott nagyobbat ennél a balesetnél? – Videó
Kerékpáros kontra kamionos: ki hibázott nagyobbat ennél a balesetnél? – Videó
Hirdetés

Nemrég töltötték fel a YouTube-ra azt a videót, amiben egy kerékpárost majdnem elüt egy kamion. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

Komoly vita alakult ki egy nemrég feltöltött YouTube-videó alatt, amiben egy kamion és egy kerékpáros akaszkodik össze – szó szerint. A felvétel alapján két részre szakadt tábor egyik fele a kerékpárosnak, másik fele pedig a sofőrnek ad igazat.

A videó alapján a kerékpárosnak nagy szerencséje volt, hogy nem gyűrte őt maga alá a kamion. Bár a biciklis az út szélére húzódott, a sofőr nem vette őt észre (a kormány nem a bal, hanem a jobb oldalon van), így majdnem elgázolta a kerékpárost. Ezek alapján egyértelmű a helyzet, a kereszteződésnél azonban jól látszik, a kerékpáros egy balra kanyarodó sávból indult el egyenesen.

A vita éppen ebből indult ki. A kamionosnak ugyanis elvileg nem kellett számítania arra, hogy abból a sávból bárki is egyenesen halad tovább. Ugyanakkor nem csak a felvétel kerékpáros főszereplője, de más társai is ugyanabból a sávból indultak, így ezek alapján talán a sofőrnek is óvatosabban kellett volna közlekednie.

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés