VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

A kék-sárga baleseti bejelentő helyett januártól elég lesz egy okostelefonos app


SOS Mobilgumis
SOS Autóklíma töltés
hirdetés

Az applikációt most véglegesíti a Magyar Biztosítók Szövetsége. Jó ötlet, mert a kék-sárga formanyomtatvány macerás, igaz, a digitális app sem pofonegyszerű, de ha sokat karambolozik, biztosan rutinná válik. – írja az index.hu

A kék-sárga balesetbejelentő nyomtatványt elég gyakran használjuk. Ötmillió kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) van az országban, és 160 ezer baleset történik egy évben. Vélhetően nincs autós, aki ne utálná ezt a papírt, elég kellemetlen pillanatokban kerül elő, bonyolult, nincs rajta elég hely, és az autósok jelentős része nem is tart magánál ilyet. Elvileg a biztosítóknál beszerezhető, de az online integrátoroldalak idejében ki az, aki bemegy egy biztosítóhoz.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) éppen ezért indokoltan fejlesztette ki az új applikációját, amelyet Pandurics Anett elnök mutatott be a szervezet november 22-i konferenciáján. Az ötlet alapja, hogy Magyarországon az autós balesetek nagy többségében mindkét félnél van okos eszköz. Bár még mindig van hová fejlődni, de az országban már 80 százalékos az internet-penetráció és 65 százalékos az okostelefon-telítettség.

Egyszerűbb, de így is bonyolult

A digitális megoldás mindent tud, ami az ilyen regisztrációs ügyintézéseknél hasznos. Vagyis ha valaki egyszer már vette a fáradságot, hogy beüsse a gépkocsija, a biztosítója vagy a saját személyes adatait, a további felhasználások esetén ezek már automatikusan betöltődnek.

A probléma természetesen az, hogy jó eséllyel ritka az a felhasználó, aki „esemény előtt”, vagyis már otthon a kényelmes karosszékben töltögetne, bár a kitöltött app biztos nagy segítség. Amúgy a felület okos, egyetlen gombbal elérhető a segélyhívó, a baleseti szituációkra mindenféle panel kiválasztható, lehet fotót, videót is küldeni a biztosítónknak, különböző színekkel vannak kijelölve a kötelező , az opcionális elemek, és pirosan villog a ki nem töltött, de kötelező elem.

Egyéb haszna is lehetne

Az e-kárbejelentő sikere természetesen attól függ, hogy mennyien használják majd. Ha nagyon sokan, akkor a szervezők álmaiban mindenféle pótlólagos haszon is lebeg, például az, hogy a közlekedésmérnökök információt kaphatnak a baleseti gócpontokról.

Egyelőre azonban az is kihívás lesz, hogy egy-egy balesetnél mindkét fél elfogadja a lepapírozás helyett a kütyünyomogatást. Ha a szándék és a regisztráció megvan, akkor viszont már praktikus a megoldás, nem kell hozzá mindkét sofőrtől bejelentés, hanem a regisztrációs PIN-kódok integrálásával egy telefonról jelenthet be a két fél.

A fogyasztói tesztek sikeresek voltak, így januártól már élesben működhet az app. Mellette természetesen megmarad a papíralapú verzió is.

Forrás: index.hu

MEGOSZTOM:

Ne kockáztass, vegyél kamerát itt:

hirdetés

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek