Hirdetés

Gondolkodtató
Kedvező hírek az üzemanyagpiacon
Kedvező hírek az üzemanyagpiacon
Hirdetés

A magyar üzemanyagpiac kedvező híreket kapott: erősödött a forint a dollárral szemben, továbbá az olaj ára is kedvező szinten mozog. Így pedig további árcsökkenésre lehet számítani a héten. – szúrta ki az Index.

Jelenleg a 95-ös benzinért 593, a gázolaj pedig 610 forintot kell fizetni a benzinkutakon átlagosan.

„Örülhetünk az aktuális üzemanyagpiaci helyzetnek, ugyanis folyamatosan csökkenő tendencia figyelhető meg a Brent típusú olaj hordónkénti árának alakulásában”

– írta meg a holtankoljak.hu.

Hirdetés

A múlt heti változás mértéke nem volt jelentős, ám az olaj árának csütörtöki állapotához hasonlítva közel 5 százalékos volt a visszaesés a hét elejéhez képest.

Az adatokból az látszik, hogy az olaj ára a hordónkénti ár 80 dolláros árszinten mozog, melyről néha kitekint a 76 dolláros szintre. „A következő hónapokban arra számítunk, hogy a jegyzésárak maradnak hordónként 80-85 dolláros szinten” – összegezték.

Fotó: Tradingview
Hirdetés

Ráadásul a forint árfolyama sem alakulhatna jobban a dollárral szemben, múlt héten 1,5 százalékos erősödést lehetett látni a piacon. Az árfolyam tartja magát 350 forint alatt.

E kettő tényező együttes hatása szerint további üzemanyagár-csökkenés is jöhet a héten a magyar üzemanyagpiacon, melyet követően már a gázolaj átlagára is lecsökkenhet a 600 forint alatti szintre – tették hozzá.

Jelenleg az alábbi árakra kell számítani:

– a 95-ös benzinért 593, 

– a gázolaj pedig 610 forintot kell fizetni a benzinkutakon átlagosan.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés