Hirdetés
Hírek
Katalizátorokat és egy biciklit is elloptak, utóbbit épp egy rendőrnek akartak eladni, így lebuktak
Katalizátorokat és egy biciklit is elloptak, utóbbit épp egy rendőrnek akartak eladni, így lebuktak
Hirdetés

A vádlottak Budapesten és Velencén több mint 10 parkoló autóból vágták ki a katalizátort egy orrfűrésszel. Az egyik vádlott egy biciklit is ellopott, amit álnéven akart értékesíteni, de az álvevője egy rendőr volt; ekkor fogták el őket – adta híról az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a vádlottak – egy 22 éves és egy 23 éves férfi – 2020 nyarán megállapodtak abban, hogy úgy jutnak rendszeresen pénzhez, és így a megélhetésüket abból biztosítják, hogy parkoló gépkocsik katalizátorát levágják, majd azokat tovább értékesítik. A katalizátorok levágásához használt orrfűrészt Zalaegerszegen vásárolták meg.

A vádlottak módszere ezután az volt, hogy a késő esti, illetve hajnali órákban gépkocsival mentek a helyszínre, emelővel megemelték a kiszemelt autót, majd az orrfűrésszel kivágták a katalizátort a kipufogó rendszer csővezetékéből.

Jellemzően a 11. kerületben követték el a bűncselekményeket, de emellett Velencén, a 9. kerületben, és 22. kerületi bevásárlóközpont parkolójában álló autókból is tulajdonítottak el igy módon katalizátort. A vádlottak ezzel a módszerrel 12 sértettnek, összesen csaknem fél millió forint kárt okoztak.

A 23 éves férfi ezután a 11. kerületben egy kerékpárt is eltulajdonított úgy, hogy a zárját levágta, majd azt álnéven akarta eladni, azonban a biciklire jelentkező ,, vevő” az intézkedő rendőrök egyike volt, így a vádlottat, majd társát is elfogták.

Hirdetés

A Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség az ügyben több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budai Központi Kerületi Bíróságra.

A kerületi ügyészség a két, már büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban. A két férfi jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll.

A fent említett két férfi társa volt még egy nő is, aki korábban jogosulatlanul parkolt az autójával egy mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen, ezért a közterület-felügyelőkkerékbilincset szereltek fel a gépkocsijára.

A nő kérésére az ügy egyik férfi vádlottja a kerékbilincset egy flex segítségével levágta.

Miután a közterület-felügyelet ezt észlelte, és újabb kerékbilincset helyezett fel a nő autójára, akkor a nő ismételt felkérésére a vádlott ezt a kerékbilincset is levágta a gépkocsiról, ezzel a kerületi közterület-felügyeletnek összesen több mint 200.000 forint kárt okozva.

A kerületi ügyészség a vádlott nő vonatkozásában pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája