Hírek
Katalizátorokat és egy biciklit is elloptak, utóbbit épp egy rendőrnek akartak eladni, így lebuktak
Katalizátorokat és egy biciklit is elloptak, utóbbit épp egy rendőrnek akartak eladni, így lebuktak
Hirdetés

A vádlottak Budapesten és Velencén több mint 10 parkoló autóból vágták ki a katalizátort egy orrfűrésszel. Az egyik vádlott egy biciklit is ellopott, amit álnéven akart értékesíteni, de az álvevője egy rendőr volt; ekkor fogták el őket – adta híról az ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a vádlottak – egy 22 éves és egy 23 éves férfi – 2020 nyarán megállapodtak abban, hogy úgy jutnak rendszeresen pénzhez, és így a megélhetésüket abból biztosítják, hogy parkoló gépkocsik katalizátorát levágják, majd azokat tovább értékesítik. A katalizátorok levágásához használt orrfűrészt Zalaegerszegen vásárolták meg.

A vádlottak módszere ezután az volt, hogy a késő esti, illetve hajnali órákban gépkocsival mentek a helyszínre, emelővel megemelték a kiszemelt autót, majd az orrfűrésszel kivágták a katalizátort a kipufogó rendszer csővezetékéből.

Jellemzően a 11. kerületben követték el a bűncselekményeket, de emellett Velencén, a 9. kerületben, és 22. kerületi bevásárlóközpont parkolójában álló autókból is tulajdonítottak el igy módon katalizátort. A vádlottak ezzel a módszerrel 12 sértettnek, összesen csaknem fél millió forint kárt okoztak.

A 23 éves férfi ezután a 11. kerületben egy kerékpárt is eltulajdonított úgy, hogy a zárját levágta, majd azt álnéven akarta eladni, azonban a biciklire jelentkező ,, vevő” az intézkedő rendőrök egyike volt, így a vádlottat, majd társát is elfogták.

Hirdetés

A Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség az ügyben több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Budai Központi Kerületi Bíróságra.

A kerületi ügyészség a két, már büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyektől-, illetve járművezetéstől eltiltásra tett indítványt a vádiratban. A két férfi jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt áll.

A fent említett két férfi társa volt még egy nő is, aki korábban jogosulatlanul parkolt az autójával egy mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyen, ezért a közterület-felügyelőkkerékbilincset szereltek fel a gépkocsijára.

A nő kérésére az ügy egyik férfi vádlottja a kerékbilincset egy flex segítségével levágta.

Miután a közterület-felügyelet ezt észlelte, és újabb kerékbilincset helyezett fel a nő autójára, akkor a nő ismételt felkérésére a vádlott ezt a kerékbilincset is levágta a gépkocsiról, ezzel a kerületi közterület-felügyeletnek összesen több mint 200.000 forint kárt okozva.

A kerületi ügyészség a vádlott nő vonatkozásában pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: ugyeszseg.hu

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés