hirdetés

Velünk tartasz?
VIDEÓ: Karsan Atak, amiből 16 volt a BKK-nak. Kettő már másfél évesen kigyulladt. Ez a példány sem tűnik környezetkímélőnek, sem üzembiztosnak

VIDEÓ: Karsan Atak, amiből 16 volt a BKK-nak. Kettő már másfél évesen kigyulladt. Ez a példány sem tűnik környezetkímélőnek, sem üzembiztosnak

2021-01-20 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

Tüzek

Három nap alatt két, alig másfél éves Karsan midibusz is kigyulladt a fővárosban. Az első esetnél a sofőr megfékezte a lángokat, de a másodiknál már sem a vezető, sem a tűzoltó-berendezés nem segített. A buszt le kellett selejtezni, annyira összeégett.” – Ezt még 2017-ben írta meg a Totalcar, egyik cikkében.

Hozzátették akkor:

A BKV a rossz állapotú Ikarus 405-ösök cseréjét hosszú idő után, 2015 novemberében kezdte el. Ekkor állt forgalomba 16 darab török gyártású Karsan Atak midibusz a Budai Várban. A nyolc méter hosszú busz mozgatásáról 4,5 literes, 186 lóerős, Euro VI-os Fiat Powertrain (FPT) motor gondoskodik. A midibuszokat európai uniós támogatásból vásárolta a BKV, az összes buszt felszerelték Fogmaker típusú tűzoltó-berendezéssel. 

Környezetvédelem

Karácsony Gergely egy, a Partizánnak adott interjújában nemrég elmondta az okokat, ami miatt nem lett még bevezetve a dugódíj:

A több, mint egy évvel ezelőtt főpolgármesternek megválasztott Karácsony Gergely programjában alacsony kibocsátású zónák bevezetése is szerepelt. A dugódíj bevezetésére pedig Uniós kötelezettségvállalásunk van.

Alacsony kibocsátású zónák:

Jelenleg ennek az elvárásnak még a fővárosi önkormányzat sem tud megfelelni, mivel a budapesti buszállomány 40%-a Euro 3-as besorolású buszokból áll. Borzalom!

– hangzott el Karácsony Gergely interjújában, amit a Partizán nevű YouTube csatornának adott, még 2020. októberben.

Hozzátette:

Ha én, mint fővárosi önkormányzat nem tudom a saját cégemet abban támogatni – nyilván nem direkt vannak ezek a buszok…-, hogy meg tudja ugrani ezt az akadályt, akkor milyen alapon várom ezt el a budapesti, vagy Budapesten közlekedő polgároktól.

Íme egy 2017-es videó, amin látható, ahogy egy Karsan Atak éppen hatalmas lángokkal ég.

Itt pedig egy napokban készült másik autóbusz-tűz, amit olvasónk küldött el nekünk.


KAPCSOLÓDÓ:

Videón, ahogy lángol az Óbudán reggel kigyulladt buszt


Szívből reméljük, hogy a környezetvédelem és utasbiztonság jegyében a budapesti autóbusz állományból a régebbi, környezetszennyező és műszakilag kevésbe megbízható járműveket sikerül kivezetni minél előbb és ezeket korszerű járművekkel tudják majd pótolni.

A vasárnap készülő felvételen látható Karsan Atak nem tudjuk mennyire működik üzemszerűen, de hogy környezetkímélőnek nem tűnik, az biztos.

Köszönöm kedves BKK a saját és a fiam nevében is, hogy a buszotok mögött haladva teleszívhattuk a tüdőnket ezzel a szép, fekete, korommal teli levegővel.

– fűzte hozzá a felvételhez az azt készítő olvasónk.

Helyszín: Budapest, 11. kerület Bocskai út., 2021. 01.17.

A videón látható busz egyébként vélhetőleg – nagyon helyesen – szervizbe tart, hiszen utasokat nem szállít a kiírás szerint szerencsére.

hirdetés

Ha a videó nem indul el, próbáld meg ITT lejátszani.

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK