SOS Mobilgumis
IDŐPONTFOGLALÁS KLÍMA TISZTÍTÁSRA, TÖLTÉSRE:
+3670-88-585-88
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

Velünk tartasz?


Karácsony újabb közterületeket ígér a gyalogosoknak és kerékpárosoknak, valamint a VI. és VII. kerületben kipróbált forgalomcsökkentett zónák további kialakítását javasolja

Karácsony újabb közterületeket ígér a gyalogosoknak és kerékpárosoknak, valamint a VI. és VII. kerületben kipróbált forgalomcsökkentett zónák további kialakítását javasolja

2020-05-14 Facebook
- hirdetés -
kérj ajánlatot itt!
(nézettségünk)

7+1 pontból álló javaslatcsomaggal állt elő Karácsony Gergely főpolgármester, aminek a közlekedésre vonatkozó részeivel foglalkozott cikkében a Totalcar.

A javaslatcsomag negyedik pontja a “Hogyan tartsunk távolságot az újraéledő városban?” címet viseli, amelyben önkritikusan úgy fogalmaz a főpolgármester, hogy a tömegközlekedési járműveken tapasztalt zsúfoltságot csúcsidőben a teljes eszközpark bevetésével sem tudják csökkenteni. A tömegközlekedés járvány miatti alacsony kihasználtságával kapcsolatban ugyanakkor később megjegyzi, hogy jelenleg mintegy heti egymilliárd forint veszteséget termel a budapesti közösségi közlekedés, ezért azonnali segítséget vár a kormánytól autóbusz-beszerzésre.

Karácsony Gergely szerint a Kormánynak meg kell vizsgálnia a rugalmas munkaidő bevezetésének lehetőségét, hogy a munkavállalók ne egyszerre induljanak útnak. Német példára hivatkozva javasolja, hogy a dolgozóknak legyen alapvető joguk home office-t kérni a munkáltatóktól.  Karácsony a szükséges távolságtartás érdekében újabb közterületeket ígér a gyalogosoknak és kerékpároosknak, így ismét belengette a rakpartok hétvégi autómentesítését és a VI. és VII. kerületben kipróbált forgalomcsökkentett zónák további kialakítását javasolja.


KAPCSOLÓDÓ:

Amiről ritkán esik szó: A távmunka hatásai a közlekedésünkre – Bp-i Autósok Közössége


Az újraindítási programtervezet a hetes pontban tér rá részleteiben is a közlekedésre. Karácsony szerint a Kínában tapasztalt, járvány előttinél is nagyobb autóhasználati kedv Budapest számára “járhatatlan út“, hiszen már a koronavírus előtt is több autó volt a Belvárosban, mint ahány parkolóhely.

 “A jelenleginél érdemben nagyobb autóhasználat szinte kezelhetetlen környezeti terheléssel járna, a légszennyezettség számos ismert hátrányos következménye mellett – tudományos kutatások megállapításai szerint – még a koronavírus-fertőzés lefolyását is súlyosbítja.” – fogalmaz a főpolgármester.


KAPCSOLÓDÓ:


A rakpartok lehetséges átmeneti megnyitásával szerzett tapasztalatok nyomán további közterületeket szeretne átadni a városlakóknak a főpolgármester. Karácsony szerint a járvány előtt előkészített forgalomcsillapítási terveivel összhangban növelni kell a biciklis és gyalogos közlekedés lehetőségeit a városban. – írja a portál.


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-08-26 Facebook

Még a héten eldől az ideiglenes kerékpársávok sorsa

Még a héten döntenek az ideiglenes kerékpársávok sorsáról a Fővárosi Önkormányzatnál -...

Nézettségünk: 2020. 2. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:

Társ-oldalaink