Hírek
Karácsony szerint a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését
Karácsony szerint a budapestiek többsége támogatja a pesti alsó rakpart autómentesítését
Hirdetés

Egy friss közvélemény-kutatás most azt bizonyítja, hogy többen támogatják a rakpart gyalogos fejlesztését, mint ahányan a fejlesztést követően visszaadnák a rakpartot az autóforgalomnak. Sőt, a válaszadók közel egyötöde egyenesen teljesen autómentes, végig gyalogos rakpartot szeretne – olvasható Karácsony Gergely friss Facebook bejegyzésében.

A megkérdezettek 17% -a teljesen átadná a rakpartot a gyalogosoknak és a sportolni vágyóknak, míg 32% egy szakaszon adná át a rakpartot a járókelőknek. Tehát a válaszadók összesen 49%-a támogatja a gyalogosbarát fejlesztést. Ezzel szemben a kutatásban résztvevők 43%-a inkább fenntartaná az autósforgalmat a rakparton.

Az 1000 fő bevonásával készülő reprezentatív kutatást a Medián végezte a Budapest Brand Nonprofit Zrt. megbízásából.

Ahogy arról mi is írtunk már, Karácsony Gergely főpolgármester április 13-án jelentette be, hogy a Lánchídtól délre teljesen autómentes lesz a pesti alsó rakpart. A Magyar Autóklub erre reagálva közölte: elutasítja az észak-déli közlekedési folyosóként használt pesti alsó rakpart Lánchíd és Erzsébet híd közötti szakaszának végleges lezárását. A bejelentésre reagált a BKIK (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara) is, aki online konzultációt indít a pesti alsó rakpart lezárásáról a fővárosi vállalkozók körében.

Mint írták:

A főváros egyes részeinek megközelítése gépjárművel jelenleg is komoly nehézséget jelent az adott területen működő vagy ott szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak.

A jármű egyes lakossági szolgáltatóknak – például szerelőknek, építési vállalkozóknak, kiskereskedelmi áruszállítóknak – nélkülözhetetlen munkaeszközeik vagy árucikkeik célba juttatásához.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája