hirdetés

Velünk tartasz?


MÁR A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK
Karácsony: Jövő nyártól jöhet a 15 perces ingyen parkolás

Karácsony: Jövő nyártól jöhet a 15 perces ingyen parkolás

2020-10-14 Facebook
hirdetés

Júliusban már bevezetik az időszakos ingyenes parkolást Budapesten, télire is maradnak a bicikliutak, mert szemléletformálás kell, nemcsak a Lánchíd szorul felújításra, és inkább Albertfalván akarna a főváros új dunai átkelőhelyet – többek között erről beszélt a hvg.hu-nak adott interjújában Karácsony Gergely főpolgármester.

Egységes parkolási rendszert szeretne Karácsony Gergely, a szükséges módosításokat még idén szeretnék bevinni a Közgyűlés elé. Az “első 15 percben ingyenes parkolással” kapcsolatos informatikai fejlesztéseket már elindította a BKK, várhatóan jövő nyárra áll majd fel az ehhez szükséges egységes rendszer – nyilatkozta karácsony a lapnak.

A fővárosi közlekedés változtatásaival és a 70 km/h-s szakaszok számának tervezett visszavágásával kapcsolatos kérdésre válaszolva a főpolgármester elmondta, hogy sok beavatkozást indítottak el, ezek tapasztalatait vizsgálják. Kisebb korrekciókra van szükség, de a belső kerületekben sikeresek voltak a projektek – mondta.

Az ideiglenesen bevezetett intézkedések valószínűleg kisebb-nagyobb pontosítással megmaradnak.

hirdetés

A járdára felvezetett nagykörúti bringasávval kapcsolatban kifejtette:

A Nagykörút 5 százalékán vannak csak ilyen szakaszok, ahol lehet, ott a parkolósávot használták fel. Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért kell télen fenntartani a bringasávot, Karácsony Gergely elmondta, hogy „a szemléletformálás nem évszakfüggő”.

Szerinte ez egy elfogadható kompromisszum, hosszú távon pedig át kell gondolni a Nagykörút funkcióját, ebben a közlekedés egy kérdés a sok közül.

A Lánchíd-beruházással kapcsolatban elmondta, hogy még a tárgyalásos szakaszban van a közbeszerzés, 4 ajánlat érkezett és valószínűleg idén tudnak nyertest hirdetni. A beruházás a jövő év elején kezdődhet és remélhetőleg 2023-ban átadható lesz a Lánchíd.

A Galvani-híd megépítését nemigazán támogatja:

Szerinte inkább a meglévő hidakat kellett volna előbb felújítani, ha pedig új hídról van szó, akkor inkább az Albertfalvait támogatták volna. A nyomvonalak alapján egyelőre nincs meggyőződve arról, hogy ez valóban csökkentené a belváros forgalmát.

Forrás: hvg.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: