Hirdetés

Hírek
A kamionosok retteghetnek az autópályán a rendőröktől, bár a megoldás egyszerű
A kamionosok retteghetnek az autópályán a rendőröktől, bár a megoldás egyszerű
Hirdetés

Videón, ahogy három rendőrautó letereli az autópályáról a szabálytalan kamionost.

Keményen lépnek fel rendőreink az autópályán előző kamionosokkal szemben. Az alábbi videót Somogy megyében készült, három Opel Astra terelte ki a szabálytalan nyergesvontató a pályáról – írja a vezess.hu

A KRESZ világosan kimondja, hogy a 7500 kg-ot meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsikkal és vontatókkal (ezek jármű-szerelvényeivel) az azonos irányban két forgalmi sávval rendelkező magyarországi autópálya- és autóútszakaszokon reggel 6 és este 22 óra között előzni tilos.

Az érintett járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy, szintén a tilalom hatálya alá tartozó járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Ez pedig egy korábbi videó, ahogy a kamionosok úgy előznek sorra, akit tudnak, mintha nem lenne holnap. Szintén a rendőrség felvétele.

Úgy tűnik, hogy a rendőrség sokkal komolyabban veszi mostanában a fent említett előzési tilalmat, így nem éri meg kockáztatni, bár még így is bőven akad kamionos, aki semmibe veszi a szabályozást. Sajnos nap mint nap tapasztaljuk mi is.

Forrás: https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2018/01/14/a-kamionosok-retteghetnek-az-autopalyan-a-rendoroktol-bar-a-megoldas-egyszeru/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés