Hirdetés

Gondolkodtató
Kamera ismeri fel automatikusan a mobilozó sofőröket
Kamera ismeri fel automatikusan a mobilozó sofőröket
Hirdetés

Kamerával ellenőrzik a mobiltelefon-használatot Hollandiában

Az új típusú forgalomellenőrző készülék szoftvere felismeri az utastérben a mobiltelefon, a táblagép, illetve a navigációs eszközök használatát, és automatikusan fényképet készít az érintett gépkocsi rendszámáról és vezetőjéről.

– írja a baleset-megelőzés Facebook oldala.

A fényképet a büntetés kiszabása előtt egy feldolgozó személy áttekinti, nehogy alaptalanul legyen a szankció kiszabva, és ha a jogsértés megvalósul, a sofőrnek 240 euróig terjedő pénzbírságot kell megfizetnie.

A kamera november 23-án kezdi meg működését az A28-as autópálya Utrecht-től Groningen-ig tartó szakaszán, amelyet egyébként az ország legfontosabb észak-nyugati összeköttetésének tartanak.

A holland rendőrség először az Utrecht és Amersfoort közötti 23 kilométeres szakaszon veti be az új technológiát, nagy figyelemmel koncentrálva a kezdeti tapasztalatokra. A mostani lépéssel Hollandia az első ország, amely megkezdi a mobiltelefon használatot ellenőrző intelligens kamera alkalmazását Európában, hasonló rendszert még Ausztráliában találunk.

Hirdetés

A távoli kontinensen 2019. december elseje óta működnek ilyen kamerák, és az első hat hónap során mintegy 100.000 sofőrt füleltek le vezetés közbeni telefonálás miatt.

A működés lényege és a bírság összege hozzávetőlegesen megegyezik a holland gyakorlattal. Kivétel ugyanakkor, hogy az ausztrálok az iskolák és gyermek intézmények közelében történő vezetés közbeni mobilozást kiemelten büntetik: ilyenkor a pénzbírság összege az általános 344 ausztrál dollár (kb. 210 euró) helyett 457 ausztrál dollárra (kb. 280 euró) emelkedik.


MEGOSZTOM:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés