Hirdetés

Hírek
Juhász Péterék kidekorálták az Óbudán megszüntetett buszsávot – videó
Juhász Péterék kidekorálták az Óbudán megszüntetett buszsávot – videó
Hirdetés

„Tarlóssáv” feliratot festettek fel a lemart „BUSZ” felirat helyére.

Vasárnap kora reggel az Együtt politikusai, Juhász Péter, Spät Judit, Pataki Márton, Szigetvári Viktor és Vajda Zoltán tiltakozásként „Tarlóssáv” feliratot festettek a felmart „BUSZ” feliratok helyére Budapesten, a Komjádi uszoda előtt.

Mint arról beszámoltunk, a BKK „forgalomsegítő közlekedési változás” címén megszüntette a buszsávot az Árpád fejedelem útján a Komjádi uszoda előtt. A bírálók szerint a dugókat ez sem fogja megszüntetni, azt viszont sikerül majd elérni, hogy a buszok ugyanúgy a dugóban álljanak, mint az autósok. A Magyar Közlekedési Klub szerint ráadásul az utóbbi időknek a tömegközlekedést hátrányosan érintő döntései mind a főpolgármester Tarlós István munkába járási útvonalát érintik. A buszsáv visszaállításáért egy Facebook-oldal indult.

Az Együtt szerint Tarlós István főpolgármester eheti intézkedései – a buszsáv megszüntetése a Komjádi előtt, illetve a nagykörúti villamosbarát lámpaprogram eltörlése – tönkreteszik Budapest közlekedését. Tarlós hátrányba hozza a tömegközlekedést használókat, és még a dugó is nagyobb lesz, ugyanakkor P+R parkolók fejlesztésére csak költségvetésének minimális részét fordítja a főváros.

„Az Együtt felszólítja Tarlós Istvánt, vonja vissza a közösségi közlekedést hátrányba hozó intézkedéseit, egyben valljon színt, az egészet csak azért csinálja, hogy könnyebben beérjen a munkába?!” – követelte a párt, amelynek politikusai és aktivistái „Tarlóssáv” feliratokat fújtak az Árpád fejedelem útján az egykori buszsávba, hogy mindenki tudja, ki miatt állnak a buszok is a dugóban.

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés