Hirdetés

Gondolkodtató
Jövőre kap rengeteg autós „rendőrségi” rendszámot
Jövőre kap rengeteg autós „rendőrségi” rendszámot
Hirdetés

Várhatóan jövő nyáron jutunk majd el a rendszámozásban az „R” betűhöz, és hamarosan az RRR-hez is, amelyet sokan kértek eddig is, mert hasonlított a korábbi rendőrségi rendszámokhoz.

Decemberig 266 484 darab P betűs rendszámot adtak ki a hatóságok – közölte a Belügyminisztérium (BM) a Vezess.hu kérdésére. Mivel a korábbi évek átlagánál több új és használt autó kerül forgalomba idén, a 2016 decemberében kezdődött P-k kiadása valószínűleg 2018 nyarán befejeződik.

A rendőrségi RR-rendszámhoz hasonló RRR-kezdetű azonosítókat hamarosan bárki kérhet. Sőt, utóbbiakat minden további nélkül automatikusan kiadják, ha rájuk kerül a sor – írja a Vezess.hu.

Bár egy ideje a rendőrautókra is sima rendszámok kerülnek, korábban nagy tömegben RR-kezdetűeket kaptak.

Eddig bő 100 ezer forintba került, ha valaki a rendőrségi rendszámhoz hasonlót akart magának, de már így is 52 darab RRR-azonosító van forgalomban. A minisztérium szerint egyiknek sincs köze a rendőrséghez, és azt mondja a tárca, nem lesz zavaró, és összekeverhető a rendőrségiekkel.

Ez egy másik kedvelt eset. Elvileg az O-s rendszám sem létezik gyárilag a három betű-három szám szisztémában, de egyedi rendszámként kérhető.
© hvg

Korábban 2030 környékére várták a hatóságok a mostani, 1990 augusztusában indított 3 szám, 3 betű rendszám-szisztéma kifutását, ám annyira felpörgött az új és használt autók forgalomba állítása, hogy ha így folytatódik, 2025 környéke a reálisabb dátum.

Hogy utána mi lesz, nem tudni. 2010 után a kormányzatnál felvetődött a területalapú rendszám ötlete, ami a kontinensen a legelterjedtebb, és máshol a járműről plusz az üzembentartójáról a legtöbb információt adó azonosító. Kétségtelen, hogy mivel a használtan behozott idősebb járművek nálunk ugyanazt a P betűt kapják, mint a nullkilométeres vadonatújak (és így volt ez a korábban használt betűknél is), a jelenlegi rendszer szinte semmilyen érdemi információt nem tartalmaz.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20171220_rendszamok_r_rendorsegi

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x