Velünk tartasz?Jövőre drágábban autózhatsz a fizetős utakon – Emelkednek az autópálya-matrica díjai

Jövőre drágábban autózhatsz a fizetős utakon – Emelkednek az autópálya-matrica díjai

2020-12-01 Facebook
hirdetés

Az augusztus infláció mértékével (3,9%) megegyező mértékben drágulnak 2021-ben az e-matricák. Ennyivel kell tehát többet fizetniük azoknak, akik a fizetős utakon szeretnének közlekedni – derül ki az autopalyamatrica.hu által közzétett információkból.

A megyei autópálya-matricák elővásárlása, úgy mint az évesnél, december 7-től lehetséges. A megyei matricák időbeli érvényessége megegyezik az éves matricáéval, tehát a tárgyév első napjától kezdődik és az azt követő év január 31. napjának 24. órájáig tart.

hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) rendelete úgy fogalmaz, hogy minden év elején, az előző évi augusztusi, a Központi Statisztikai Hivatal által meghatározott éves bázisú, vagyis az előző év augusztusához mért inflációt kell figyelembe venni. Most nyár végén, pedig az árak 3,9 százalékkal nőttek.

Az autópálya-matrica árai tehát 2021-ben az alábbi szerint alakulnak:

A matricák érvényessége:

Az éves autópálya-matricát az ország összes fizetős útszakaszán lehet használni, tehát nem kell külön még megyei matricát is vásárolni. Ellenben a megyei matrica csak az adott megye összes fizetős útszakaszán érvényes.

Úgy tűnik sajnos a sokak által várt hetinél rövidebb, napi vagy hétvégére szóló matrica bevezetése továbbra sincs napirenden.

Forrás: autopalyamatrica.hu


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: