Hirdetés

Autóteszt
Jövő nyártól működhet a tesztpálya, ami Orbánék szerint kimutatható lesz a GDP-ben
Jövő nyártól működhet a tesztpálya, ami Orbánék szerint kimutatható lesz a GDP-ben
Hirdetés

A tesztpálya első üteme készülhet el tavaszra vagy nyárra. A költségek eddig 42 milliárd forintnál tartanak.

Jövő nyártól már használhatják az autógyártók a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemeként elkészülő kör alakú pályát – ezt mondta a helyszínen csütörtökön a tesztpálya kormánybiztosa, Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

A 250 hektáron elterülő tesztpályát két és fél év alatt akarják megépíteni, és Palkovics László szerint eddig tartják az ütemtervet.

Az első fázis, a 300 méter átmérőjű, dinamikus felületű tesztpálya jövő tavaszra vagy nyárra lehet készen. A teljes beruházás az eddigi adatok szerint körülbelül 42 milliárd forintba kerül.

A tesztpályát építő és működtető cégben, az Autóipari Próbapálya Zala Kft.-ben a kormány a napokban 15 milliárd forintos tőkeemelésről döntött, ami elsősorban az első ütem befejezését szolgálja – mondta Palkovics László.

Korábbi hírek szerint nemcsak önvezető autók, hanem buszok és teherautók tesztelésére is alkalmas lesz az új pálya, amely a kormány elképzelése szerint erősíti majd az ország járműiparban betöltött szerepét.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter tavaly év végén arról beszélt, hogy a zalaegerszegi beruházás megvalósítása rövid távon 0,1 százalékkal, hosszú távon pedig az ennek hatásaként megvalósuló új járműipari beruházások 100 milliárd forintonként akár további 0,3 százalékponttal növelhetik a magyar gazdaság teljesítményét a kormány becslése szerint.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170727_jovo_nyartol_mukodhet_a_tesztpalya_ami_orbanek_szerint_kimutathato_lesz_a_gdpben

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés