hirdetés

Velünk tartasz?
Jóval többet autózunk és kerékpározunk, de kevesebbet tömegközlekedünk

Jóval többet autózunk és kerékpározunk, de kevesebbet tömegközlekedünk

2021-01-28 Facebook

Időpontfoglalás klíma javításra, töltésre:
+36 30 508 4617
hirdetés

A koronavírus terjedése miatt világszerte a személygépkocsik és kerékpárok váltak a legnépszerűbb közlekedési eszközökké,

miközben a háttérbe szorult a tömegközlekedés és az utazásmegosztó szolgáltatások használata.

– írja az OBB honlapja a kreszvaltozas.hu

Ezt igazolja egyébként hazánkban a használtautó piac ugrásszerű fellendülése is, amit az utóbbi időszakban megtapasztalhattak az autókereskedők.

Külföldön:

Elkészült a 2020-as Continental Mobilitási Tanulmány, amely szerint szerint Franciaországban és Németországban a válaszadók 80 százaléka, az Amerikai Egyesült Államokban 81 százaléka jelezte, hogy a járvány miatt megváltoztatta napi közlekedési szokásait. Ázsiában az átalakulás még nagyobb volt, Japánban az emberek 88 százaléka, Kínában pedig 93 százaléka számolt be erről.

Ugyan kevesebbet utaznak az emberek és csökkent a munkábajárás utazás igénye is a “home-office” üzemmódra átállt munkavégzők körében, azonban többen és mégis gyakrabban használják az autóikat. Ez különösen Kínára igaz, ahol a megkérdezettek csaknem fele jelezte, hogy többször ül autóba. Németországban a megkérdezettek negyede használt gyakrabban autót, mint a járvány kitörése előtt. Még Franciaországban is a lakosság 16 százaléka utazik a korábbinál gyakrabban személygépkocsival.

Az Egyesült Államokban és Japánban is hasonló a tendencia figyelhető meg.
A járvány hatására a személygépkocsik mellett a kerékpárok használata is nőtt, a legnagyobb mértékben, 34 százalékkal Kínában, amelyet Németország követ 21 százalékkal. Németországban a megkérdezettek fele kevesebbet utazik tömegközlekedési eszközökkel, mint korábban, Kínában és Japánban pedig az embereknek több mint az 50 százaléka mondta ugyanezt.

Ugyanakkor az Egyesült Államokban a válaszadók 56, Franciaországban pedig 48 százaléka nem változtatott a busszal vagy vonattal történő utazásain. Kínában, Japánban és Németországban ezt csak a megkérdezettek harmada mondta.
(A Continental technológiai vállalat 2011 óta készíti el rendszeres időközönként a Continental Mobilitási Tanulmányt az infassal – Institute for Applied Social Sciences – együttműködésben a mobilitási szokásokról Németországban, Franciaországban, az Egyesült Államokban, Japánban és Kínában).

Forrás: kreszvaltozas.hu
Borítókép: illusztráció


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Sokan olvassákPartnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság

A biztonságosabb közutakért…

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK