Hirdetés

Hírek
Jönnek az új kék rendszámok – csak az útdíjkezelő és a rendőrök nem tudták
Jönnek az új kék rendszámok – csak az útdíjkezelő és a rendőrök nem tudták
Hirdetés

Megszűnnek a hatjegyű diplomáciai rendszámtáblák és a DT-s jelölések, de a váltás, úgy hírlik, kicsit magyarosra sikeredett.

A Belügyminisztérium tavasszal közölte, hogy megkezdik a CD betűjelű különleges rendszámtáblák kiadását, és ezzel egy időben a jelenleg használatban lévő DT és CK betűjelű rendszámtáblákat fokozatosan kivezetik majd.

Hirdetnél itt??? Katt ide!

Hirdetés

A CD betűjelű különleges rendszámtáblára jogosult képviseletek, szervezetek és személyek az év végéig cserélhetik le a régi rendszámtáblákat. Ennek alapszíne kék, karakterei és a keret színe fehér, két betűjelet és kötőjellel elválasztott három-három számjegyet tartalmaznak, számjegyei 1-től 999999-ig terjednek.

A kétszer hármas számcsoport első része az országokat jelöli. A 001-et Vatikán kapta meg az Egyesült Államok helyett. Az amerikaiak a 020-szal kell megelégedniük. A kiosztás a diplomáciai kapcsolatfelvétel időpontja alapján készült – írja a 24.hu.

24.hu ráadásul úgy tudja, hivatalos értesítés nem érkezett a rendszámok kiadása előtt az autópálya-kezelőhöz, ezért ott a diplomáciai testületek jelezéseiből tudták meg, hogy új típusú rendszámaik miatt fel kell készíteni a leolvasó rendszert a nyolc karakterre. A rendőröket is elfelejtették tájékoztatni, így több esetben meglehetősen tanácstalanul szembesültek az utcán a nyolckarakteres rendszámokkal.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170713_diplomata_rendszamok_utdijkezelo_rendorseg
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés