Hirdetés

Hírek
Jönnek az új, fix sebességmérő dobozok a fővárosban
Jönnek az új, fix sebességmérő dobozok a fővárosban
Hirdetés

A 24.hu azt írja, a főváros által beszerzett – bérelt – csaknem félszáz sebességmérős kamera telepítési helyszíneinek előkészítése folyamatban van, az elsőket már augusztusban felszerelhetik.

A kamerák a rögzített adatokat automatikusan továbbítják a rendőrségre. Gyorshajtás esetén a rendőrség bírságolhat, az ebből származó bevétel is a központi költségvetéshez megy.

A cikk beszámol arról is, hogy korábban tévesen keringett a hír a sajtóban, miszerint 300 sebességmérő kamera telepítését tervezik. A BKK honlapján közzétett stratégia részletesen kifejti az igényeket. A dokumentumban összehasonlítják Párizs belvárosát (105 négyzetkilométer, 2,1 millió lakos), ahol 50 sebességmérő radar működik. Jelenleg a rendőrség Budapesten (525,2 négyzetkilométer, 1,8 millió lakos) mindössze 4 helyszínen végez állandó sebességmérést, 1-1 irányban, összesen 8 fix telepítésű kamerával (M1/M7 bevezető, M3-as bevezető, Nagykőrösi út, Váci út).

Hirdetés

Most a rendőrség tervezi a rendszert tovább bővíteni 4 új sebességmérő készülékkel. Ebből kettőt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra helyeznek, míg a Weiss Manfréd útra és a 6-os számú főútra egy-egy fix sebességmérő készüléket terveznek telepíteni.

Szintén friss infó, hogy a Váci úti, belváros felé vezető oldalra telepített eszközt tavaly novemberben megrongálták, míg a másik kamerát idén februárban törték be.

Az összetört kamerát helyreállítás helyett leszerelték, és az új kamerát magasabban és védettebb helyre telepítik, felül a sávok felett.

Az új elhelyezésű kamera így nemcsak nagyobb biztonságban lesz, hanem messzebbre is lát majd:

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés