Hírek
Jön a nagy leállás itthon – itt vannak a részletek
Jön a nagy leállás itthon – itt vannak a részletek
Hirdetés

Mind a négy nagy magyarországi autó- és motorgyárban leáll a termelés az év végén, ám ezt az időt is kihasználják a cégek.

Az Audi, a Mercedes, az Opel és a Suzuki üzemében is leáll a termelés az ünnepek alatt – tudta meg a Napi.hu a cégektől.

Az Audinál az idei utolsó héten sem a motor- sem pedig a járműgyártás területén nem dolgoznak, azonban míg a motorgyártás már 2018 első hetében újraindul, az autókat egy héttel később kezdik újra összeszerelni.

A munkatársak többsége ezalatt szabadságon lesz, karbantartási és átépítési munkák zajlanak majd az egységben.

Mercedes csak annyit közölt, hogy a teljes leállás közel 2 hétig tart. Ez idő alatt karbantartási munkálatokat és átépítéseket végeznek a gyárban.

Az Opeltől azt tudtuk meg, hogy az utolsó két hétben állnak le (vagyis már most is) és január 2-án indulnak újra. A karbantartók és a gépszerelők persze dolgoznak itt is.

Suzuki esztergomi gyára december 23. és 2018. január 1. között áll le, csak a karbantartók dolgoznak. A téli leállás – a nyárihoz hasonlóan – tervezett, így az éves darabszámterveken nem módosít.

Évi két leállást terveznek

A gyárak többsége augusztusban is leállt idén, az időt akkor is karbantartásnak szentelték.

Az Audi egyes egységei a 30-33. héten álltak le, illetve termeltek korlátozott ütemben. A  Suzuki augusztus 12. és szeptember 1. között az Opel július és augusztus fordulóján „pihent” két hétig.

A kecskeméti Mercedesnél a nyári időszakban nem volt leállás.

Megérzi az ipar

A négy nagy autó- és motorgyár leállását megérzi a magyarországi ipari termelés. 2016-ban például decemberben volt a legalacsonyabb a járműgyártás kibocsátása: 486 milliárd forint. Novemberben 711, októberben 690 milliárd volt ez az összeg.

Szintén 2016-ban az augusztus volt a második leggyengébb hónap 566 milliárdos kibocsátással. Ebben az évben eddig a július és az augusztus voltak a legkisebb kibocsátású hónapok a járműgyártásban 597 milliárddal. A decemberi adatot majd 2018 elején teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal.

A járműgyártás súlya hatalmas a magyar feldolgozóiparon belül. Idén az első 10 hónapban a teljes feldolgozóipari termelés 29 százalékát adták.

Ez 6800 milliárd forintot jelentett a teljes feldolgozóipar 23500 milliárdjához képest. A második helyen a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása áll, de annak kibocsátása is „csak” 2800 milliárd forint.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/jon_a_nagy_leallas_itthon_itt_vannak_a_reszletek.653444.html

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés