Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb kérdése az volt, vajon a mobiltechnológiát tíz évvel ezelőtt alapjaiban megváltoztató Apple beszáll-e az autóipari forradalomba, vagy – ahogy mondani szokás – ebből a dobásból most kimarad. Sokáig úgy tűnt, a Titan fedőnév alatt futó projekttel tényleg jöhet az elektromos Apple autó, tavaly októberben aztán kiderült, szép lassan letett erről a cég. Persze nem teljesen, a mérnökök egy részével ugyanis az önvezető technológia mellett maradtak.

The New York Times beszámolója alapján most egy újabb érdekesség derült ki a projektről, ami már igen messze került a saját autó gyártásának tervétől. A mostani projektet PAIL néven futtatják, ami egy önvezető taxit takar. A cég a tervek szerint ezzel a járművel szállítaná munkatársait az Apple jelenlegi épületei, valamint az éppen épülő új főhadiszállása között.

A lap szerint az Apple nem saját autót fog építeni, hanem más autókba építi majd be az önvezető technológiáját, így gyakorlatilag csak a szoftveres és a hardveres részt adja a projekthez.

A korábbi tervek szerint ezen a projekten 2017 végéig dolgoznak a mérnökök, a saját autó ötletére pedig legfeljebb 2018-ban térnek majd vissza.

(A borítókép illusztráció.)
 

Forrás: http://m.hvg.hu/cegauto/20170826_apple_onvezeto_auto_taxi_apple_auto