Velünk tartasz?Ittas vezetés miatt végrehajtandó börtönbüntetést és végleges eltiltást indítványoznak

Ittas vezetés miatt végrehajtandó börtönbüntetést és végleges eltiltást indítványoznak

2019-10-15 Facebook

Időpontfoglalás gumicserére: +36 30 508 4617
hirdetés

Végrehajtandó börtönbüntetést és a járművezetéstől való végleges eltiltást indítványoz a Szombathelyi Járási Ügyészség egy férfi ellen, akit kétszer egymás után ittas vezetés közben igazoltattak.

hirdetés

Egy másik esetben, háromszor egymás után kaptak el ittasan vezető férfit, felfüggesztett börtönbüntetést indítványoz a Sárvári Járási Ügyészség. – írja a 112press.hu. Írják továbbá:

A Szombathelyi Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki két alkalommal vezetett ittasan 2017. telén.
A vádirat szerint a jogosítvánnyal nem rendelkező vádlott először karácsony másnapján éjjel közlekedett enyhe fokban ittasan az autójával Szombathelyen.

Ezt követően a rendőrök a 87. számú főúton igazoltatták a vádlottat 2018. februárjában. A vádlott, aki ekkor közepes fokban ittasan vett részt a közlekedésben, kivonta magát a rendőri intézkedés alól és elhajtott a 89. számú főút irányába, amikor kiderült, hogy az alkoholszonda pozitív értéket mutat.

A vádlott áthaladt Gencsapátin, majd visszatért a 87. számú főútra, ahonnan egy mezőgazdasági útra kanyarodott és Söpte irányába indult, azonban a gépkocsi elakadt a rossz úton.
A Szombathelyi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Két napon belül háromszor kapták el ittas vezetés közben

A Sárvári Járási Ügyészség ittas vezetés vétsége miatt az elmúlt héten, pénteken a Sárvári Járásbíróság elé állította azt a férfit, aki két nap leforgása alatt háromszor vezetett ittasan egy Sárvár közeli településen 2019. szeptemberében.

hirdetés

A vád szerint a férfi első alkalommal vasárnap délelőtt ült enyhe fokban ittasan a gépkocsijába. Ekkor a rendőrök nem tudták elvenni a jogosítványát, mert azt nem tartotta magánál.
A vádlott második alkalommal hétfőn reggel vezetett közepes fokban ittasan, ekkor a vezetői engedélyét is elvették.

Ez nem akadályozta meg a vádlottat abban, hogy aznap délután – otthoni italozást követően – ismét közepes fokban ittasan vegyen részt autójával a forgalomban.

A Sárvári Járásbíróság a vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte és 3 évre eltiltotta a járművezetéstől.
Az ítélet jogerős.

A borítókép illusztráció.
Forrás: 112press.hu

MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: