Hirdetés
Hírek
Ittas sofőr okozta egy másik ittas sofőr halálát Kecelen
Ittas sofőr okozta egy másik ittas sofőr halálát Kecelen
Hirdetés

A balesetben elvileg vétlen jármű vezetője is ittas volt, nem használta a biztonsági övét és a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedett. Végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza az ügyészség – írja a 112press.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt vádat emelt egy keceli férfi ellen, aki ittas vezetés során okozott halálos balesetet. A vádirat szerint a férfi ittasan vezetett egy személyautót még 2018 januárjában. A Malom utca és Császártöltési út kereszteződéséhez érve úgy kanyarodott balra, hogy az “Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a tőle balról, közlekedő tehergépkocsinak és a gépkocsija elejével a teherautó jobb elejének ütközött.

A teherautót vezető férfi is ittas volt és a megengedett sebességet túllépve, mintegy 78-85 km/h sebességgel haladt. A járművek az ütközés miatt a hossztengelyük irányában kifordultak, majd a tehergépkocsi a temető kerítésének ütközött és így állt meg. 

Ha sértett teherautós a megengedett 50 km/h sebességgel közlekedett volna, a balesetet úgy sem kerülhette volna el. A tehergépkocsi vezetője – aki a biztonsági övét nem csatolta be – súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett és a folyamatos kórházi kezelése ellenére 2019. január elején a baleset következményeként meghalt. Becsatolt biztonsági öv esetén kevésbé súlyos sérülések alakulhattak volna ki.

A baleset azért következett be, mert a vádlott ittasan vezetett és a jelzőtábla ellenére nem adott elsőbbséget a védett úton érkező sértettnek.

A vádlott a balesetkor még utast is szállított, aki az ütközés miatt a vádlotthoz hasonlóan nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől is el kell tiltani. A vádlott bűnösségéről Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: 112press.hu


MEGOSZTOM:

Minket követhetsz 😉

Támogatóink

Hirdetés

Hirdetés

Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELLŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája