Hirdetés

Gondolkodtató
Itt tart az ügy: Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat – VIDEÓ
Itt tart az ügy: Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat – VIDEÓ
Hirdetés

2022.07.09-én publikáltunk egy felvételt, melyet szokás szerint egy olvasónk fedélzeti kamerája rögzített.

Egy szerintem idegbeteg sofőr, aki a kicsit lassabban induló, előtte haladót mindenképpen meg akarta előzni, majd amikor ez nem sikerült neki, büntetőfékezéssel megállított mindenkit, majd majdnem tettlegességig fajuló megoldással akarta lerendezni a vitát. Sajnos a történet végét nem ismerem, mert másik irányba mentem tovább. Összefoglalva: a kereszteződésben záróvonal átlépése, büntetőfékezés, majd a piroson való áthajtás. Kb ennyi 🙁

– fűzte a szürreális videóhoz olvasónk.

Ha más értelme nem is volt, legalább kicsit megmozgatta a hosszú úttól megfáradt testrészeit a fiatalember…

Ráadásként az “akció” végén kellő magabiztossággal hajtott át a piroson.

– írtuk meg akkor.

Most az Ügyészség publikált egy ezzel az esettel kapcsolatos cikket, ami sok-sok előzmény és háttér információt tartalmaz.

“A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen, aki a közlekedési konfliktus során indokolatlanul, hirtelen fékezett a mögötte haladó „megleckéztetésére”
A vádirati tényállás szerint a 38 éves férfi 2022 júliusában, az esti órákban Győrben közlekedett járművével, mikor nehezményezte az előtte haladó sebességét, úgy érezte feltartja őt.
Ezért a másik sávban a sértett által vezetett autó mellé hajtott és gesztikulálva kérte számon a vélt akadályozást.

A 37 éves sértett sem reagált jól a helyzetre, a kisgyermeke autóban tartott játékpisztolyát mutatta fel a terheltnek. A vádlott ettől még ingerültebb lett, megelőzte a sértettet, elé hajtott, majd a vészvillogót használva vészfékezett, ezzel kényszerítette megállásra a sértettet, miközben a mögöttük haladó jármű is csak a forgalomtól elzárt területen keresztülhajtva tudta kikerüli az előtte megálló autókat.

A vádlott ki is szállt autójából, de a sértett ekkor kikerülte és elhajtott a helyszínről. A vádlott a sértett után indult, és egészen a rendőr-főkapitányság épületéig üldözte a sértetett. A felek kölcsönös fenyegetőzésének az épületből kijövő rendőrök vetettek véget.
A sértett által vezetett járműben utazott várandós felesége is, a hirtelen fékezésre a járműben lévő tárgyak a földre estek, de ütközés, személyi sérülés nem történt.

A sértett és vádlott szóváltása miatt a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett, míg a vádlott ellen az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat.

A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.
Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.”

– írta meg az Ügyészség.

Hirdetés


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés
x