Hirdetés

Gondolkodtató
Itt egy tökéletes példa a rossz előzésre – videó
Itt egy tökéletes példa a rossz előzésre – videó
Hirdetés

Sokan rutinból teszik ki az autót az előzésnél,

Számos írott és íratlan szabályt kell figyelembe venni akkor, amikor a forgalomban szeretnénk megelőzni egy autót. Meg kell győződni arról, hogy szemből nem jön senki, hogy nincs beláthatatlan útkanyarulat, hogy biztosan meg tudjuk előzni a járművet, és még sorolhatnánk. A legfontosabb szabály viszont mégiscsak az, hogy ne kezdjünk akkor előzésbe, amikor épp más is ezt teszi. Van azonban olyan, amikor ezt az autósok elfelejtik.

Az alábbi videó időbélyegzője ugyan 2011-et mutat, a felvétel azonban 2016. szeptember 6-án készült. A fedélzeti kamerának köszönhetően jól látni, ahogy az autós a vizes aszfalton próbálja megelőzni az előtte lévő autókat. Az elsőt még sikerült is, a másodiknál azonban elkövet egy komoly hibát: nem néz bele sem a visszapillantóba, sem oldalra nem fordul el, hogy jön-e épp mellette/mögötte valaki. Ennek köszönhetően viszont sikerül pont oldalba kapnia egy érkező terepjárót, aminek a sofőrje még időben arrébb tudta rántani a kormányt.

Az autósnak már nem volt ilyen szerencséje, az ütközéstől (és a kormányzástól) ugyanis megcsúszott a vizes aszfalton, majd végül az árokban, az oldalára borulva kötött ki.

Azt nem tudni, a sofőr megsérült-e a balesetben, de az biztos, hogy hatalmas szerencséje volt, hogy szemből épp nem érkezett senki, aki oldalról nagy sebességgel belehajtott volna, pedig ennél nagyobb hibát nem is lehetne elkövetni.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170326_elozes_baleset_video

 


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés