Hirdetés

Hírek
Itt egy igazán értelmetlennek tűnő magyar rendszám
Itt egy igazán értelmetlennek tűnő magyar rendszám
Hirdetés

A tulajnak biztosan jelent valamit ez a rendszám, de aki erről nem tud, az csak annyit lát, hogy igen furcsa azonosítóval szerelték fel ezt a Maseratit.

Dani Budapesten fotózta az egyedi rendszámmal szerelt Maserati Ghiblit, ami előtt sokan értetlenül állnak, ugyanis erre a rendszámra csak a tulajdonos adhatna magyarázatot, megfejteni lehetetlen – írja a vezess.hu

De mi is a különbség az egyedi és az egyéni rendszámtábla között?

A karakterek elosztása és az ára. Az egyedi rendszám karaktereinek számából eredően feltűnőbb, hiszen 4+2 vagy 5+1-es elosztású. Vagyis két lehetőségben igényelhető: 4 betű + 2 szám, 5 betű + 1 szám.

Az egyéni rendszám lényegében egy szabadon válaszható 3+3-as elosztású, egyénileg legyártott rendszámot jelent. Első ránézésre megegyezik a hagyományos rendszámokkal, általában akkor okoz feltűnést, ha a kezdő karakter az ABC-nek egy olyan betűje, ahol még nem tart a rendszámkiadás.

A karakterelosztás mellett a másik jelentős különbség az ár. Az egyedi rendszámtáblák legyártatása, kiadása és engedélyeztetése 2009 óta 435 000 Ft, az egyéni rendszámtábláké pedig 112 450 Ft.

Forrás: https://www.vezess.hu/vezetunk/2018/01/02/megvan-a-legertelmetlenebb-magyar-egyedi-rendszam/

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés