Hirdetés

Gondolkodtató
ITT A MAGYARÁZAT: Így történt a reggeli tömegbaleset Óbudán
ITT A MAGYARÁZAT: Így történt a reggeli tömegbaleset Óbudán
Hirdetés

Ahogy azt mi is megírtuk – a hírek szerint közel 20 -, mint megtudtuk mindössze 6 autó ütközött délelőtt Óbudán, a Flórián téri felüljáró lehajtóján. DE HOGYAN??? Sokan találgattátok kommentben…

Egy olvasónk részese volt a balesetnek és a következő információkat osztotta meg velünk, valamint félreértéseket szeretett volna levelével tisztázni:

„Azért határoztam el hogy írok, mivel egyrészt elszenvedője voltam a balesetnek, másrészt a kommentek teljesen mást állítanak, mint ami történt.

A történet:

Egy fehér skodás hölgy nekicsapódott a szalagkorlátnak a lehajtó elején a kanyarban, ezután az elmondása szerint hívtak neki egy autómentőt, aki megérkezett, még a rendőrség előtt. A hölgy telefonált a 112-n kétszer is, hogy baleset történt.

Ezután a rendőrség csak akkor ért a felüljáróra, miután a tömegkarambol történt. A hölgy autójából sajnos nagy mennyiségű olaj kifolyt, melyet nem vett észre és ez az egész felüljáró lehajtó részét beterítette.

A hölgy az autómentővel távozott.

Rá egy jó 10-20 percre megérkezett egy fekete személyautó, aminek sofőrje érezte, hogy csúszik az út, így fékezett, de nem tudott megállni, ezáltal ő is belement a szalagkorlátba, csak már lent, a lehajtó alján.

Ezután jött egy taxis, mely sikeresen megállt a külső sávban vesztegelő autó mellett és próbált – gondolom én – segíteni a hölgynek. Ekkor megérkezett egy másik autó is, mely nehezen, de megállt.

Majd jöttem én, miután feltorlódott előttem 30-50 méteren a sok autó és hiába mentem megengedett sebességen belül

egyszerűen a csúszós útfelület miatt, amit az esővizes és olajos felület képezett,

nem tudtam már megállni, így nekimentem megpördülve a jármű jobb oldalával az előttem lévő autónak.

Hirdetés

Az ütközés erőssége miatt ő is a taxiba majd a taxi az első autóba hajtott.

Ezután mögöttem sem tudott két autó megállni így ők is egymásba mentek.

Személyi sérülés szerencsére nem történt.

A tűzoltóknak nagyon hálás vagyok amiért lezárták a felüljárót hogy több autó már ne jöjjön belénk, illetve mindenben amiben tudtak segítettek.

A rendőrség kiérkezése után jegyzőkönyvezés vette kezdetét, majd az FKF és Közút munkatársai elkezdték eltakarítani az olajfoltokat és a törmelékeket.
A hírekkel ellentétben csak 6 autó karambolozott és volt az 1 Skoda, mely akkor már nem volt a helyszínen, mikor mi baleseteztünk.” – írta meg az esetet részletesen olvasónk.

Borítókép: Szakály Eszter – III. kerület/Óbuda Facebook Csoport
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés