VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Itt a lista: ezeket az autókat lopják leginkább Magyarországon

Ha fedélzeti kamera, akkor:
hirdetés

Tavaly tovább csökkent az autólopások száma a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez (NAKE) beérkezett bejelentések szerint, a legtöbb lopási eset azokat a modelleket érintette, amelyekből a legtöbbet importálunk – írja a vezess.hu. 

A NAKE a lopott autók felkutatásával, a lopások visszaszorításával foglalkozó közhasznú egyesület, ahova a rendőrségi feljelentés mellett szintén érdemes bejelenteni egy autó ellopását. Az általuk vezetett statisztika arányaiban évről-évre jól illeszkedik a rendőrségi hivatalos statisztikához, de számosságában alacsonyabb, így elsősorban a trendek elemzésére alkalmas a statisztikájuk.

A NAKE-hez bejelentett autólopások száma tavaly 182 volt, míg egy évvel korábban 200 esetet regisztráltak.

Az elmúlt években hatalmasat csökkent az autólopások száma itthon, 2007-ben például a hivatalos statisztika szerint még 7500 autót loptak el, míg a tavalyi első félévben 384 lopás történt Magyarországon a hivatalos statisztika szerint, amit a Pénzcentrumkért ki a rendőrségtől. Ez azt jelenti, hogy a féléves statisztikából kiindulva nagyjából 750-800 autólopás történhetett tavaly, vagyis közelítőleg tizedannyi, mint 11 évvel korábban.

A NAKE adatbázisa azonban az ORFK listájával ellentétben nem csak a márkákat, hanem a modelleket is felsorolja. Az adatokból az látszik, hogy nem az országban ténylegesen futó autók számához igazodik elsősorban a statisztika, hanem jobban korrelál az importált autók statisztikájával. A legtöbb autót Budapesten lopják el, a NAKE statisztikájában 134 lopott autó szerepel a fővárosban, míg a vidéki nagyvárosokban is csupán 3-4 autót regisztráltak. 

Itt a lista: ezeket az autókat lopják leginkább Magyarországon
Forrás: https://m.portfolio.hu/vallalatok/autoipar/itt-a-lista-ezeket-az-autokat-lopjak-leginkabb-magyarorszagon.309423.html?fbclid=IwAR0JnRYGR9NbIWj7GK168Fu4MnZKsTpJCJV92whgqO0pzdPtw4z-YBfX-XE

MEGOSZTOM:

Tetszik oldalunk?

Támogatóink

hirdetés


hirdetés


hirdetés

hirdetés


hirdetés

Itt is kövess…


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ

CSATLAKOZZ ITT:


INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:


VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


AUTÓTESZTEKKEL
csatornánkon várunk
89.5 Music FM Fittikémmel

Legfrissebb

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-oldalaink
e-autosok.hu
Elektromos autók – Tesztek – Hírek