Hirdetés

Hírek
Itt a lista: ezeket az autókat lopják leginkább Magyarországon
Itt a lista: ezeket az autókat lopják leginkább Magyarországon
Hirdetés

Tavaly tovább csökkent az autólopások száma a Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesülethez (NAKE) beérkezett bejelentések szerint, a legtöbb lopási eset azokat a modelleket érintette, amelyekből a legtöbbet importálunk – írja a vezess.hu. 

A NAKE a lopott autók felkutatásával, a lopások visszaszorításával foglalkozó közhasznú egyesület, ahova a rendőrségi feljelentés mellett szintén érdemes bejelenteni egy autó ellopását. Az általuk vezetett statisztika arányaiban évről-évre jól illeszkedik a rendőrségi hivatalos statisztikához, de számosságában alacsonyabb, így elsősorban a trendek elemzésére alkalmas a statisztikájuk.

A NAKE-hez bejelentett autólopások száma tavaly 182 volt, míg egy évvel korábban 200 esetet regisztráltak.

Az elmúlt években hatalmasat csökkent az autólopások száma itthon, 2007-ben például a hivatalos statisztika szerint még 7500 autót loptak el, míg a tavalyi első félévben 384 lopás történt Magyarországon a hivatalos statisztika szerint, amit a Pénzcentrumkért ki a rendőrségtől. Ez azt jelenti, hogy a féléves statisztikából kiindulva nagyjából 750-800 autólopás történhetett tavaly, vagyis közelítőleg tizedannyi, mint 11 évvel korábban.

A NAKE adatbázisa azonban az ORFK listájával ellentétben nem csak a márkákat, hanem a modelleket is felsorolja. Az adatokból az látszik, hogy nem az országban ténylegesen futó autók számához igazodik elsősorban a statisztika, hanem jobban korrelál az importált autók statisztikájával. A legtöbb autót Budapesten lopják el, a NAKE statisztikájában 134 lopott autó szerepel a fővárosban, míg a vidéki nagyvárosokban is csupán 3-4 autót regisztráltak. 

Itt a lista: ezeket az autókat lopják leginkább Magyarországon
Forrás: https://m.portfolio.hu/vallalatok/autoipar/itt-a-lista-ezeket-az-autokat-lopjak-leginkabb-magyarorszagon.309423.html?fbclid=IwAR0JnRYGR9NbIWj7GK168Fu4MnZKsTpJCJV92whgqO0pzdPtw4z-YBfX-XE

MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés