Hirdetés
Hírek
Ismét változnak az üzemanyagárak, de ezúttal végre csökkenés várható
Ismét változnak az üzemanyagárak, de ezúttal végre csökkenés várható
Hirdetés

Több, mint 4 hónap után először csökkent itthon a benzin és a gázolaj ára: a benzin átlagára bruttó 3 forinttal csökkent szerdán, a gázolajért pedig bruttó 2 forinttal fizethetünk kevesebbet és a csökkenő tendencia még folytatódik – derül ki a holtankoljak.hu adataiból

A napokban a Brent olaj hordónkénti ára beesett egészen a 60 dolláros szintig, így tehát péntektől újabb árcsökkenést tapasztalhatunk a hazai kutakon. A benzin átlagára bruttó 5 forinttal csökken, míg a gázolajért a hét második felében bruttó 4 forinttal fizetünk majd kevesebbet.

A fentieken túl 2021. április 1-től jövedéki adóváltozás lesz, mely alapján a benzin jövedéki adója 120 Ft/liter, míg a gázolaj jövedéki adója 110,35 Ft/liter lesz, vagyis csökken a jövedéki adómérték.

Ez a kutakon a benzin esetében bruttó 6-7 forintos csökkentést, a gázolaj esetében 12-13 forintos csökkentést fog várhatóan jelenteni az átlagárakat tekintve.

Ha a kőolaj világpiaci ára 50 dollár vagy alá csökkenne, akkor a benzin és a kerozin jövedéki adómértéke literenkénti 5 forinttal, a gázolajé pedig literenként 10 forinttal emelkedne. Akkor a benzin adómértéke literenként 125 forint lenne, a gázolajé pedig 120,35 forint.

A pénteki napon várhatóan az alábbiak szerint alakulnak az átlagárak: 

  • 95-ös benzin: 427 Ft/liter
  • Gázolaj: 434 Ft/liter
Forrás: holtankoljak.hu


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája