Hirdetés

Hírek
Inkognitóban akart maradni, ezért páncéloztatta magának ezt a 205 GTI-t a milliárdos
Inkognitóban akart maradni, ezért páncéloztatta magának ezt a 205 GTI-t a milliárdos
Hirdetés

A milliárdosok élete sem lehet könnyű, aki biztonságban akarja tudni magát, az főleg páncélozott luxusautókkal viteti magát. De aki szeretne egy kicsit önállóan is járni-kelni, az egy olyan hétköznapi autót csináltat magának, mint ez a Peugeot 205 GTI.

Bernard Arnault a világ leggazdagabb embereinek egyike, olyan luxusmárkákat birtokló cégek tartoznak hozzá, mint a Christian Dior, a Louis Vuitton, a Hennessy és a Moët & Chandon.

A férfi már a kilencvenes években milliárdosnak számított, de nem akart mindig testőrökkel körülvéve, sofőrös limuzinnal járni, ezért készíttetett magának egy páncélozott Peugeot 205 GTI-t, hogy inkognitóban járhasson vele nap mint nap.

 

1990-ben gyártották, és már a nagyobbik, 1,9 literes, 122 lóerős négyhengeressel szerelték ezt a 205 GTI-t, ami szériaállapotában 8,5 másodperc alatt gyorsult százra és 202 km/óra volt a végsebessége.

Arnault azonban megbízta a Labbé céget, hogy tegyék biztonságosabbá a kocsit. A műhelyben teljesen szétszedték, és alapos védelemmel látták el a Peugeot-t, ami vastagabb üvegeket is kapott, de a futóművet és a fékeket is megerősítették. A felszereltségével is egyedi a 205-ös, hiszen bőrülésekkel, légkondicionálóval és szervokormánnyal szerelték fel, és ezek kombinációja eredetileg nem volt elérhető a Peugeot-tól.

 

 

 

Nem véletlenül választotta Arnault az elérhető legerősebb 205-öst, hiszen a páncélozással jelentősen, az eredeti 860-ról 1400 kilogrammra nőtt a tömege. A külsejéről azonban aligha mondanánk meg, hogy milyen védelemmel látták el, és alighanem ez volt a kis Peugeot legnagyobb erénye.

Arnault évekig vezette az autót, 14 ezer kilométert tette bele, majd 2009-ben egy gyűjtőhöz került, aki most 37 500 euróért, azaz 11,5 millió forintnak megfelelő összegért válna meg tőle.

 

 

 

Hirdetés