Velünk tartasz?Ingyen parkolás a plázák parkolóiban, ingyen autózható M0-s – Enyhítene a parkolási káoszon a főpolgármester

Ingyen parkolás a plázák parkolóiban, ingyen autózható M0-s – Enyhítene a parkolási káoszon a főpolgármester

2020-11-20 Facebook
hirdetés

Arra kéri az állami intézményeket és a plázákat a főpolgármester, hogy nyissák meg ingyenesen a parkolóikat. Karácsony szerint az M0-s használatát is ingyenessé tehetné a kormány.

Egyebek mellett a bevásárlóközpontok és az állami intézmények parkolóinak, mélygarázsainak megnyitását javasolja Karácsony Gergely főpolgármester az ingyenes parkolás bevezetése miatt kialakult káosz megoldására. Azt kéri, hogy ezeket a kijárási korlátozások idejére, este 7 és reggel 6 között ingyenesen lehessen használni.

A problémáról már a kerületekkel zajlik is az egyeztetés. Karácsony szerint ez rövid távon segíthetne a káosz feloldásán.


Hasonló megoldást javasoltuk mi is a napokban egy az RTL Híradónak adott interjúban.

 


hirdetés

“Az ingyenes parkolás pontosan azért okoz súlyos problémákat, ami miatt a jelenlegi parkolási rend is fenntarthatatlan Budapesten: több az autó, mint amennyi a parkolóhely. A belvárosi kerületekben ezt tetézi, hogy több a kiadott lakossági engedély is, mint amennyi a parkolóhely.

Megoldást erre kell találni, méghozzá hosszú távon, a járvány utáni időkre is. Ennek az új parkolási rendnek a kialakításán dolgozunk hosszabb ideje, sok egyeztetés van mögöttünk, jó néhány még előttünk.” – Fogalmaz Karácsony Gergely egy facebook bejegyzésében


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Érdekelhet2020-12-25 Facebook

A Jakupcsek Plusz vendége: Csősz Krisztián. “Úton van a magyar, de sokat takar a kanyar?!”

Meghívást kaptunk a Jakupcsek Gabriella által fémjelzett Jakupcsek Plusz-ba, ahol a közlekedésben...

Nézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: