Hirdetés

Hírek
Ijesztő videó: így tört fel a víz a csatornából a viharban Szegeden
Ijesztő videó: így tört fel a víz a csatornából a viharban Szegeden
Hirdetés

Csütörtökön vihar csapott le Szegedre, a hirtelen jött esőzéstől pedig gyorsan megteltek a csatornák. Volt, ahol a víz már utat tört volna magának.

Az özönvízszerű eső velejárója, hogy pillanatok alatt képes lehetetlenné tenni a közlekedést. Május végén Budapesten láthattunk erre egy igen komoly példát, amikor a hirtelen jött viharban még a brit nagykövet is elakadt, és rengeteg rendszámot sodort magával az áradat. (Az egészet talán csak a Kétfarkú Kutya Párt poénja tompította egy kicsit.) De hasonló volt a helyzet június elején Egerben is, amikor valaki videóra vette a folyóvá változott utcát.

Az ilyen áradások oka, hogy a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékot képtelen elnyelni a csatorna, egy idő után megtelik, majd utat törva magának más csatornanyílásokban is a felszínre tör a „felesleg”. Azt viszont, hogy ez hogyan kezdődik, viszonylag ritkán lehet látni. Valakinek azonban most sikerült felvennie.

Az alábbi videót egyik olvasónk küldte el nekünk, aki szerint a felvételen látható jelenet csütörtökön készült Szegeden. A pár másodpercnyi képsoron jól látni, hogy a megtelő csatornából hogyan próbál utat törni magának az esővíz. A kép jobb oldalán látszik, ahogy egy arra haladó autós is megáll, nehogy a csatorna fedele véletlenül eltalálja a kocsiját.

 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170623_vihar_ozonviz_csatorna_eso_szeged

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés