Hirdetés

Hírek
Így történt: Hatalmas sebességgel csapódott a Porsche a Golfnak a 13. kerületben
Így történt: Hatalmas sebességgel csapódott a Porsche a Golfnak a 13. kerületben
Hirdetés

A baleset múlthéten történt a 13. kerületben.

Két személyautó ütközött össze 21-én, péntek délután Angyalföldön, a Röppentyű utca és a Fáy utca kereszteződésében.

A katasztrófavédelem akkor megírta, hogy a balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki. Az egységek az egyik autóba szorult embert kiemelték és átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

A budapestkornyeke.hu akkor fotókat is közölt a balesetről.

Fotó: budapestkornyeke.hu / G.K.
Fotó: budapestkornyeke.hu / G.K.
Hirdetés

Fotó: budapestkornyeke.hu / G.K.

Rá egy hétre, azaz a mai napon megkaptuk egy olvasónktól az autójában lévő fedélzeti kamera által rögzített képsorokat, amin tisztán látszik, hogy hogyan történt pontosan az eset.

A Röppentyű és Fáy utca kereszteződés úgynevezett „Telezöldes”. Tehát zöld jelzés esetén a kanyarodási szabályt kell a kanyarodó járművek sofőrjeinek alkalmazni.

Sajnos a kék Volkswagen sofőrje ebben hibázott, aminek következtében a – ránézésre – nagy sebességgel érkező Porsche beleütközött a Golfba, ami megpördült.

A Porsche a járdaszegélynek hajtott, amitől kitört a jobb első futóműve, majd kidöntött egy jelzőtáblát, végül egy ott álló szellőzőkéménynek vágódott. Akkora erejű volt az ütközés, hogy a Golf akkumulátora kiszakadt a motortérből.

Erről érkezett a Porche

A budapestkornyeke.hu információi szerint

a Golfban anya és tini lánya utazott, egyikük sem volt bekötve, így pörgés közben sajnos a lány kirepült az autóból és az úttestre zuhant, majd a Porsche alá sodródott. Nagy szerencse, hogy egyrészt épp ott van egy gumis műhely, ahonnét a két sarokkal arrébbról a helyszínre riasztott készenléti rendőrök tudtak kérni egy emelőt, ezzel emelték fel a Cayennet, hogy ki tudják húzni a lányt, másrészt egy mentőautó épp a Röppentyű utcán állt továbbhaladásra várva, így azonnal meg is tudták kezdeni az ellátását.” – írták meg a baleset napján.

Mutatjuk a felvételt…

Hirdetés

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés