Hirdetés

Gondolkodtató
Így okoznak buszbalesetet a figyelmetlen fővárosiak – videó
Így okoznak buszbalesetet a figyelmetlen fővárosiak – videó
Hirdetés

Nyilvánosságra került a Budapesti Közlekedési Központ egyik buszos alvállalkozójának, a VT-Arrivának néhány olyan, tanulságos videója, amelyet járműveik fedélzeti kamerái rögzítettek egy-egy baleset pillanatában.

A felvételekből kiderül, az autósok, a motorosok, a kerékpárosok és gyalogosok milyen tipikus hibáiból lesznek balesetek a budapesti utakon. A videókat a Totalcar tette közzé, azokat korábban csak a cég dolgozói és a rendőrök láthatták.

Az autós portál cikkéből kiderül, hogy az autósok zömmel a kanyarodási szabályokat sértik meg, és nem pillantanak a tükörbe, mielőtt egy busz elé vágnának.

A kerékpárosokra két hiba a leginkább jellemző. Az egyik, hogy egy busz mögött haladva nem számolnak annak rövid fékútjával, így a jármű hátuljának csapódnak. A másik pedig, hogy elesnek, és így kerülnek a busz alá.

A motorosokkal, robogósokkal a buszsofőrök tapasztalatai szerint az a legfőbb baj, hogy esőben is éppen olyan gyorsan vezetnek, mint szárazon.  De sokan azzal sem számolna, hogy a buszsávon haladva – a bringásokhoz hasonlóan – nem számolnak a könnyű felbukás veszélyével.

A gyalogosok jellemző hibája, hogy nem néznek körül rendesen, mielőtt kilépnek az úttestre, vagy takarásból vágnak ki a busz elé.

 Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170526_buszbalesetek_bkk_fedelzeti_kamera

 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés