Hirdetés

Hírek
Így lesz tömegbaleset egy figyelmetlenségből – videó
Így lesz tömegbaleset egy figyelmetlenségből – videó
Hirdetés

Egy ausztrál kamionos fedélzeti kamerája a Sydney közelében lévő autópályán rögzítette, ahogy egyik pillanatról a másikra káosz lesz az autópályán haladó forgalomból.

Sokan tévesen úgy gondolják, hogy az autópályán való vezetéshez nem kell túl sok készség. Való igaz, gépészkedni és kanyarogni nem nagyon kell rajta, a sofőr figyleme azonban egy pillanatra sem lankadhat, mert ha igen, abból komoly baleset lehet.

Az alábbi videót néhány napja rögzítették a Syndney melletti autópályán, amin jól látszik, néhány pillanat leforgása alatt milyen komoly baleset alakult ki. A felvétel tanulsága szerint a kép bal oldalán érkező kék színű Toyota Celica sofőrje nem vette észre, hogy az előtte haladó fehér SUV nála lassabban (de a forgalom többi tagjával megegyező sebességgel) halad, amikor pedig már igen, késő volt.

Bár a sofőr vészfékezett, és megpróbálta elkerülni az ütközést, ez nem sikerült. Ráadásul olyan szerencsétlenül találta el a SUV-ot, hogy az az oldalára fordulva a forgalom előtt keresztbe feküdve kötött ki. A többi autós megpróbálta elkerülni az ütközést, de a teherautó sofőrje például már nem tudott megállni az előtte haladó személyautó mögött, így hátulról belerohant.

A rendőrség beszámolója szerint hét autó törött össze, ehhez képest pedig hihetetlen szerencse, hogy csupán két embert – egy 60 és egy 24 éves férfit – kellett kórházba szállítani, és ők is kisebb sérülésekkel úszták meg az esetet.
 

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170710_autos_video_baleset_utkozes

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés