Hirdetés

Hírek
Így adta el más kocsiját a saját tartozásának fejében
Így adta el más kocsiját a saját tartozásának fejében
Hirdetés

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói visszaadták tulajdonosának azt a gépkocsit, amelyet egy 17 éves férfi sajátjaként, tartozása fejében értékesített.

A rétsági fiatalkorú felfigyelt egy helyi parkolóban hónapok óta álló személyautóra.

Anyagi helyzetének javítása érdekében elhatározta, hogy ellopja és eladja azt. Tervét június 1-jén érezte megérettnek, viszont a lezárt autó ajtajait nem tudta kinyitni.

Ekkor eldöntötte, hogy eladja az autót azzal a legendával, hogy egy külföldön élő ismerőse bízta meg a gépkocsi értékesítésével, de elhagyta a jármű kulcsát, így nem tudja azt kinyitni.

Hirdetés

Felhívta egy Kosdon élő alkalmi ismerősét, aki vevő volt a történetre és a gépkocsira is.

A vásárlójelölt rövid időn belül meg is érkezett a rétsági parkolóba, ahol a szakavatott kezek hamar kinyitották az autó ajtaját, azonban a motor nem indult, így azt elvontatták új, ámde jogtalan tulajdonosához. Az írásos szerződés nélkül, szóban megköttetett üzleti megállapodás anyagi része kimerült annyiban, hogy a rétsági fiatal férfi 60 ezer forintos tartozását elengedte a kosdi vevő.

A gépkocsi eredeti tulajdonosa június 5-én észlelte az autó eltűnését és feljelentést tett.

A rétsági nyomozók az adatgyűjtés eredményeként még aznap megtalálták a 430 ezer forint értékű autót a 34 éves kosdi férfi lakásánál, lefoglalták és visszaadták azt tulajdonosának. A 17 éves rétsági fiatalt elfogása és előállítása után lopás bűntett, míg a kosdi férfit pénzmosás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés