Hírek
Idén is lesz Speed Marathon, a rendőrség nagyszabású, 24 órás sebességmérő razziája
Idén is lesz Speed Marathon, a rendőrség nagyszabású, 24 órás sebességmérő razziája
Hirdetés

Idén is lesz Speed Marathon, az egyedülálló európai kampány pedig új logót is kap!

A 2015. évi debütálást követően idén hatodik alkalommal hajtják végre az európai rendőrök a Speed Marathon megnevezésű akciót, mely egy speciális, viszonylag új sebességellenőrzési módszer (tavaly a COVID-19 járvány miatt a kampány elmaradt).

Jellegzetessége, hogy non-stop egy teljes napon át tart, a végrehajtás folyamatos és jóval intenzívebb más ellenőrzési módszerekhez képest.

A végrehajtással érintett európai országokban valamennyi működőképes sebességmérő eszközt a nap 24 órájában bevetik, az ellenőrzések lehetőség szerint leállítással történnek, és az ellenőrzés során a különböző rendőri és együttműködő erők koncentrálva kerülnek bevetésre.

Hirdetés

Ami a legnagyobb érdekessége az akciónak, hogy az ellenőrzési helyszínek megválasztására általában a lakosság is javaslatot tehet.

A német ötlet alapján 2012-ben bevezetett, majd a ROADPOL jogelődje, a TISPOL által 2015 európai szintre emelt Speed Marathonról bebizonyosodott, hogy kiváló eszköze a gyorshajtások visszaszorításának, az ellenőrzések hatékonysága és visszatartó hatása pedig átlag feletti.

Ezért nem meglepő, hogy a ROADPOL idén is napirendjére tűzte az akciót, mely időpontja: 2021. április 21. A fokozott célellenőrzéseket egyidejűleg hajtják végre kontinensünk mintegy 28 országában.

A Speed Marathon új logót is kap, mely ugyancsak április közepén mutatkozik be

„Az új logó a sebesség dinamikus jellegét érzékelteti, miközben egyértelműen hangsúlyozza a gyorshajtás jogellenességét. Célja a figyelemfelhívás, valamint a gyorshajtás vakmerő jellegének a közvetítése.” – jelentette ki Elena Dyankova, a ROADPOL kommunikációs menedzsere.

A sebességtúllépés egyike a leggyakoribb szabályszegéseknek Európában. Tekintettel arra, hogy kontinensünkön a közúti halálozások többsége a gyorshajtásra vezethető vissza, ezért a jogsértés kifejezetten azok közé tartozik, amelyeket a ROADPOL speciális műveletei megcéloznak.

Forrás: Baleset-megelőzés


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés