Hirdetés

Hírek
Idén elkezdik az Alagút felújítását – ilyen lesz, ha kész lesz
Idén elkezdik az Alagút felújítását – ilyen lesz, ha kész lesz
Hirdetés

Az Alagút mellett a Lánchíd is megújul, a teljes munka 2,5 évig tart, 22-23 milliárd forintba kerül majd.

A 444.hu tett közzé több egybefüggő információt a budai váralagút és a Lánchíd felújításával kapcsolatban. Az Alagút esetében az egyik legfontosabb, hogy a biciklisek külön sávot kapnának mindkét irányban. További fejlesztés, hogy külön szellőztetőberendezést is kap az Alagút, ventillátorok segítségével.

Fotó: 444.hu

A Lánchídon a kerékpáros közlekedés nem preferált továbbra sem felújítás után, de az autóforgalom marad a jelenlegi formájában.

A projekt bekerült a főváros idei költségvetésébe, és a tervek szerint bruttó 22-23 milliárd forintba kerül. Bontásban: ebből 0,9 milliárd forint jut idénre, 2018-ra és 2019-re 10,5 milliárd és 10,9.

Látványterveket azonban nem készítettek, mivel sem a Lánchídnak, sem az Alagútnak nem módosul a kinézete. Az itt látható képek is a tervrajzokból valók.

Kérdés, miért nem került be a programba a Széchenyi István tér forgalmi rendjének átalakítása. Korábban a főváros is úgy gondolta, parkot csinálnának a Széchenyi tér közepéből, ahova jelenleg csak gyalog és szabálytalanul lehet eljutni. Mindemellett az autók is feleslegesen kerülik meg az egész Széchenyi István teret.

Forrás:

http://hvg.hu/cegauto/20170327_Alagut_felujitas_ilyen_lesz


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés