Velünk tartasz?Idén a négy évszakos gumik lettek a nyerők a magyar autósoknál

Idén a négy évszakos gumik lettek a nyerők a magyar autósoknál

2020-11-26 Facebook
hirdetés

Az eddigiekhez képest kevesebb fogyott a nyári- és téli gumikból a négy évszakos abroncsok viszont taroltak-  közölte a Continental az MTI-vel szerdán.

Többéves bővülés után visszaesett a belföldi gumiabroncspiac, a csökkenés az első 9 hónapban 5 százalékos volt . Az összesítés szerint az idén alig 2,2 millió abroncsot értékesítettek a gyártók szeptember végéig,

miközben tavaly ugyanennyi idő alatt még több mint 2,32 milliót. 

A nyári abroncsok forgalma 5,1 százalékkal, míg a téli abroncsoké 7,1 százalékkal csökkent. A személyautó-gumik értékesítése mindkét kategórián belül jelentős mértékben, 7-8 százalék körüli arányban esett vissza.

A pandémiás időszak egyértelmű nyertesei a négy évszakos abroncsok, azok forgalma ugyanis 19.8% százalékkal nőtt az év első háromnegyed részében.

hirdetés

Ehhez a személyabroncs kategória 25,3, míg az SUV abroncsok 54,7 százalékkal járultak hozzá, tehát úgy tűnik leginkább a suv kategória tulajdonosai és a nagyobb felnivel szerelt autók tulajdoosai kedvelik ezeket a típusokat.

A 16 colos kategóriában 30,3, míg a 17-esben 34,3 százalékkal nőtt a négy évszakos gumik piaca. A 14 és 15 colos kategóriában bőven 10 százalék alatti volt csak a növekedés – áll a Continental közleményében.


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: