Hirdetés

Hírek
Honnan vannak a mostanság feltűnt lopakodó rendőrségi Audik?
Honnan vannak a mostanság feltűnt lopakodó rendőrségi Audik?
Hirdetés

Több helyen is feltűntek mostanság a civil jellegű, némi megkölönböztető jelzéssel ellátott fehér A3-as Audik, amelyeket kifejezetten a forgalomban elvegyülve használnak, észrevehetetlenségük miatt.

Nemrégiben számoltunk be mi is arról, hogy diszkrét megkülönböztető jelzéssel ellátott fehér Audikat vetnek be szabálytalankodók ellen. Már Keszthelyen és Nagykanizsán is bevetette a rendőrség a felderítőautóit, amelyek két fedélzeti kamerájuk miatt speciális feladatokra is alkalmasak – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az autóban ülve a rendőrök rögzíthetik és eljárhatnak az olyan esetekben, mint: a záróvonal átlépése, elsőbbség meg nem adása, tilosban áthajtás, irányjelzés elmulasztása, szabálytalan sávváltás, illetve előzés. Megkérdeztük a zalai kapitányságot, hogy ezek az Audik milyen beszerzés kapcsán kerültek hozzájuk. Sajnos a megyei hivatal nem válaszolhatott, ezért az Országos Rendőr-főkapitányság, ORFK adta meg a válaszokat helyettük, még egy kört megtéve.

© police.hu

A kocsik egyébként annak a 120 darab civil jellegű autócsapatnak a tagjai, amelyeket még 2014-ben lefolytatott közbeszerzésen vásárolt a magyar rendőrség. Emlékezetes, akkor közel 1600 – főleg Audit, Mercedest, Skodát, Suzukit – kaptak a rendőrök, mintegy 10 milliárd forintért, ebből 2,2 milliárd uniós forrás volt. Ezekben az említett szedán Audikban egyébként 1.4-es benzinmotor van, amelyeket Győrben is készítenek, és darabonként 4,98 millióba kerültek. Ami inkább érdekes, hogy ezeket a fehéren hagyott autókat anno, a háttérfeladatok kiszolgálására, bűnügyi helyszínelői, vagy ügyintézői használatra vásárolták, ám úgy tűnik, hogy a beszerzésüket követően három évvel később, elkezdték közúti ellenőrzési célra is használni őket.

© police.hu

A rendőrségtől azt is megkérdeztük, miért mutatták be a járműveket, ha már „civil jellegűek”, amire közölték, hogy ezen járművek feladata is a jogkövető magatartás kikényszerítése. Lényegében akár úgy is, hogy nem látszanak rendőrautónak.

Forrás: http://hvg.hu/cegauto/20170418_Honnan_vannak_a_mostansag_feltunt_lopakodo_rendor_Audik
 

Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés