Hirdetés

Hírek
Holnap futóverseny miatt ne nagyon akarj autózni a városban
Holnap futóverseny miatt ne nagyon akarj autózni a városban
Hirdetés

Forgalomkorlátozások a belvárosban a Wizz Air Budapest Félmaraton miatt szeptember 10-én – írja a BKK.

2017. szeptember 10-én (vasárnap) félmaratoni futóversenyt rendeznek Budapesten a Városliget, az Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi tér–Lánchíd útvonal, a budai alsó rakpart, a pesti alsó rakpart, az Attila út, a Lánchíd és a Szabadság híd, a Nyugati téri felüljáró, valamint a Váci út, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út egy-egy részének szakaszos lezárásával. A BKK kéri a fővárosban közlekedőket, hogy aki teheti, úti célja megközelítéséhez válassza a kötöttpályás közösségi közlekedési eszközöket, elsősorban a metró- és a villamosvonalakat. A futóverseny rajthelye, a Városliget kényelmesebb megközelítése érdekében a reggeli órákban az M1-es metró – ha szükséges – a megszokottnál sűrűbben közlekedik. A forgalomkorlátozások miatt számos közösségi közlekedési járat forgalma módosul, ezért a BKK kéri az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az eljutási lehetőségekről a BKK honlapján, a BKK FUTÁR vagy a BKK INFO alkalmazásban.

Közúti forgalomkorlátozások

A szeptember 10-én (vasárnap) 9 órakor rajtoló futóverseny útvonala: Olof Palme sétány–Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Apród utca–Attila út–Alagút utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Halász utcai lehajtó–Budai alsó rakpart–Pázmány Péter sétány–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Közraktár utcai lehajtó–Pesti alsó rakpart–Széchenyi István téri felhajtó–Széchenyi István tér–József Attila utca–Bajcsy Zsilinszky út–Nyugati téri felüljáró–Váci út–Westend melletti út–Lehel út–Dózsa György út–Hősök tere–Olof Palme sétány. A futóverseny útvonalát a mezőny elhaladása idejére időszakos lezárások, forgalomkorlátozások kísérik.

Lezárják a közúti forgalom elől továbbá

  • a Pesti alsó rakpartot 7:00 és 11:20 között,
  • a Budai alsó rakpartot a Margit hídtól a Rákóczi hídig 8:00 és 10:00 között,
  • a Hősök terét 8:50 és 12:00 között,
  • az Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi István tér–Lánchíd útvonalat 8:50 és 9:50 között,
  • az Attila utat 9:15 és 10:05 között,
  • a Szabadság hidat és a Közraktár utcai lehajtót 9:30 és 11:00 között,
  • a Bajcsy-Zsilinszky utat, a Nyugati téri felüljárót, valamint a Váci utat a Nyugati tértől a Ferdinánd hídig 9:50 és 11:30 között, továbbá
  • a Dózsa György utat a Lehel utca és a Hősök tere között 9:55 és 11:50 között.

Forrás: http://bkk.hu/2017/09/forgalomkorlatozasok-belvarosban-wizz-air-budapest-felmaraton-miatt-szeptember-10-en/
Tags :

Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés