VILÁGGÁ KÜRTÖLNÉD?
Küldd be nekünk itt:
videó, fotó, bármi...

Hihetetlen! A Republic slágerét játssza a kaposvári zenélő aszfalt

SOS Mobilgumis hirdetés

Kaposvár – Elámulnak a vájt fülű autósok a 67-es úton hajtva! Az útszakasz aszfaltja ugyanis, Kelet-Európában egyedülálló módon, lágy dallamot duruzsol a sofőr fülébe. Az út stílszerűen a Republic együttes ikonikus dalának, a 67-es úton-nak egyik taktusát játssza majd.

-Az úgynevezett akusztikus vagy zenélő aszfalt speciális technológiával készül – kezdte Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója – Ugyanolyan aszfaltot terítünk le, mint bármelyik másik útszakaszon, csak itt a felületet egy gyémántvágóval bemetszük kereszt irányban. A hang magassága a barázda mélységétől és egymáshoz viszonyított távolságától függ  – magyarázta Loppert – Egy valódi hangszerhez hasonlítva az aszfaltba vésett mélyedések képezik a kottát, a kocsi gumija a gitár húrja, az autó karosszériája pedig maga a hangszer. Azaz, ha ráhajt az autós a keréknyomnyi vagy teljes sávon elterülő „bitumen kottára”, akkor felcsendül a jól ismert sláger dallama – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

A formabontó útszakaszt a tervek szerint a megújuló, 2×2 sávosra bővülő 67-es főút egyik, Kaposvár felé vezető szakaszán építik majd meg. Az aszfalttörténeti különlegességre külön tábla hívja fel a közlekedők figyelmét: feltüntetik majd azt az ideális sebességet is, amelyen a legtisztábban és a legtökéletesebb élvezetet adva hallható a dallam. Aki ettől mélyebb hangfekvésben szeretné élvezni a 67-es úton című örökzöldet, annak lassabban, aki magasabb hangokra vágyik, annak gyorsabban kell majd áthajtania a speciális útszakaszon.

Boros Csaba /Fotó: Fuszek Gábor

A legelső muzsikáló utat Dániában építették 1995-ben, de Amerikában és Japánban is nagy hagyománya van. Európán belül most legközelebb Franciaországig kell menni, ha valaki aszfalt-zenét szeretne hallgatni. Egészen 2019-ig, akkora ugyanis a tervek szerint elkészül a magyar akusztikus út is.

Ilyen egy külföldi zenélő aszfalt

-A legnagyobb siker az, mikor már az aszfalt is a mi dalunkat játsza. Mindig is szerettük a “forradalmi” ötleteket, rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy ennek a páratlan kezdeményezésnek a főszereplői lehetünk. Köszönjük! – tette hozzá a Republic frontembere, énekese, basszusgitárosa Boros Csaba.

 

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

Tetszik oldalunk?


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT:
 

INKÁBB VIDEÓT NÉZNÉL, MINT OLVASNÁL???
IRATKOZZ FEL:
 

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MÉDIA SZEREPLÉSEINK
Kattints és nézd meg szerepléseink:
 

Ajánlott

(szponzorált tartalmak)
MEGJELENNÉL ITT ?
Katt ide!

Hirdess nálunk

TURBÓZD FEL VELÜNK CÉGED KOMPLETT KAMPÁNNYAL

Banner PR cikk Termék, szolgáltatás bemutatás (Élő, vagy vágott videó)

Kérj egy ajánlatot ide kattintva!

Társ-Facebook csoportjaink


 

Társ-oldalunk

e-autosok.hu

Elektromos autók – Tesztek – Hírek

Vélemény, hozzászólás?