Velünk tartasz?Hétvégi járatot indít a BKK a Normafához, mert annyi autós érkezett múlt hétvégén, hogy kisebb káosz alakult ki

Hétvégi járatot indít a BKK a Normafához, mert annyi autós érkezett múlt hétvégén, hogy kisebb káosz alakult ki

2020-12-03 Facebook
hirdetés

Az elmúlt hetekben komoly közlekedési és parkolási gondokat okozott a Normafára kiránduló tömeg -írja közleményében a BKK.

Az önkormányzat felhívásai ugyan jelentősen mérsékelték a látogatók számát, de a múlt hétvégén még mindig többen érkeztek a Normafára, mint ahány autó parkolni tudott. Ezért a Hegyvidéki Önkormányzat javaslatára a BKK „Normafa-járatot” indít a héten 212N jelzéssel.

A szombaton és vasárnap reggel 9 óra és 15:40 között közlekedő, 20 percenként induló buszjárat a 212-es autóbusz közlekedését sűríti a 12. kerületi szakaszon.

Az önkormányzat által megnyitott és ingyenessé tett Jagelló úti parkoló mellől induló 212N busz a 212-es jelzésű járat útvonalát követi, minden megállóban megáll, visszafelé pedig a Csörsz utca felé közlekedik, majd a BAH csomópont előtt a Jagelló parkolónál fordul vissza újra a Normafa irányába.

A járat normál díjszabással vehető igénybe.

hirdetés

A 212N járat azok számára nyújthat segítséget, akik mindenképpen a Normafát választják kirándulásuk célpontjaként, de nem terhelnék autójukkal a területet, és azt sem szeretnék, ha visszafordítanák őket a rendőrök, rendészek, vagy órákig kelljen parkolóhelyet keresniük – olvasható a közleményben

Az önkormányzat ingyen maszkot biztosít a járat azon utasai számára, akik otthon felejtették a sajátjukat.

A Normafán továbbra is folyamatos a rendészeti, rendőri jelenlét. A parkolóhelyek betelte után a Hegyvidéki Rendészet munkatársai visszafordítják a gépkocsikat, a szabálytalanul, tiltott helyen, zöldfelületeken, a környezetet károsító módon parkolókat pedig megbüntetik.

A múlt héten arra kérte a 12. kerület önkormányzata a kirándulókat, hogy menjenek a Normafánál kevésbé zsúfolt kirándulóhelyre a budai hegyekben, oda ugyanis olyan sokan látogatnak el, hogy csak nehezen lehet tartani a járványvédelmi szempontból fontos védőtávolságot. Mindezek ellenére a múlt hétvégén is tömegek indultak el a Normafához.

Borítóképünk illusztráció: normafapark.hu / Forrás: BKK


MEGOSZTOM:

Figyelem!

A cikk 90 napja nem volt frissítve, ezért a benne szereplő információ elavult lehet.

ÉrdekelhetNézettségünk: 2020. 4. negyedév

Médiaajánlatunk ITT!

 

Támogatónk

hirdetés

Itt is kövess…

VIBER KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ
CSATLAKOZZ ITT:


MŰSOROKKAL, VIDEÓKKAL

csatornánkon
várunk


A TWITTEREN IS OTT VAGYUNK


KERÜLETI FACEBOOK CSOPORTJAINKHOZ
CSATLAKOZZ ITT: