Hirdetés

Hírek
Hétfőtől számítva még legalább egy hétig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozó intézkedések
Hétfőtől számítva még legalább egy hétig biztosan maradnak a jelenlegi korlátozó intézkedések
Hirdetés

A ma hatályban lévő korlátozó intézkedések hétfőtől számítva még legalább egy hétig biztosan fennmaradnak – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában.

A miniszterelnök felhívta a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámában vagyunk, és a drámai adatok ismeretében a szakemberek egyelőre nem látnak lehetőséget az enyhítésre.

Orbán Viktor elmondta: jó esély van rá, hogy az iskolákat újra tudják majd nyitni.

Azt viszont nem közölte a miniszterelnök, hogy ezt mikor tervezik. Kiemelte: a rezidenseket, az „inasokat”, frissen végzett diplomásokat beoltották, átvezényelték. Mint mondta,

az egészségügyi személyzet mellett a medikusok, rezidensek szívükben, lelkükben is készen állnak arra, hogy segítsék a járványügyi védekezést, hiszen a védekezés csúcsának az lesz a kulcsa, hogy lesz-e megfelelő számú személyzet az intenzív ágyak mellett.

A miniszterelnök mindenkit arra kért, hogy támogassa a járvány elleni védekezést. Külön szólt a fiatalokhoz, mint mondta, ha segítik a védekezést, akkor szabad nyaruk lehet. Orbán Viktor a nemzeti konzultációról is beszélt, mint mondta,

Az operatív törzs most készíti az újranyitási tervet annak függvényében, hogy mikor éri el az átoltottság a két-két és fél, három-három és fél, négymillió főt.

Hirdetés

A miniszterelnök kiemelte: amint minden hatvan év feletti ember megkapja az oltást (ekkor lesz két és fél millió körüli beoltott), akkor meg lehet kezdeni az újraindítást. Beszámolt róla, hogy minden héten négyszer-ötször annyi embert oltanak be, mint ahányan megbetegszenek.

Arról, hogy a húsvéti ünnepek külön járványügyi intézkedéseket igényelnek-e, egy hét múlva dönt a kormány, annyit elöljáróban elmondott a miniszterelnök: „a lányok-asszonyok meg lesznek locsolva”.

Forrás: Index


MEGOSZTOM:


Minket követhetsz 😉


Partnerünk

Országos Rendőr-főkapitányság
A biztonságosabb közutakért…

Megnyertük

2022-ben oldalunk nyerte meg
“AZ ÉV PÉLDAÉRTÉKŰ KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÓJA” díjat

2022. Május 11., Művészetek Palotája

Hirdetés